Ugrás a tartalomra

A Föld napját ünnepelték a szirmai óvodában

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2023. április 21. péntek 20:38
Az intézményben a hagyományoknak megfelelően a szülők és a gyerekek közösen ültettek virágokat az óvoda udvarán.

Fotók: Juhász Ákos

A Föld napja alkalmából szerveztek virágültetés pénteken a Miskolc-Szirmai Református Óvodában. A programon együtt kertészkedtek a szülők és a gyermekek, akik azokat a virágokat ültették el, melyeket Cseléné Figula Edina (Velünk a Város, Jobbik-Konzervatívok), a 2-es számú választókerület önkormányzati képviselője hozott az intézménybe.

- A Föld napi virágültetés egy nagyon szép hagyománya az óvodának, úgy gondolom, hogy a környezetünkkel való ismerkedést nem lehet eléggé korán kezdeni, ezért is tartottam fontosnak támogatni a rendezvényt – árulta el a politikus, aki hozzátette: ugyancsak a környezetvédelem jegyében egy rovarhotelt is vásárolt az óvodának, ezt a program keretein belül adta át az óvodapedagógusoknak.

Nem ez volt az első virágültetés a szirmai óvodában, Föld napja alkalmából már tíz éve szerveznek hasonló programokat – ezt már Madarasné Petró Zsuzsanna, a Miskolc Szirmai Református Óvoda vezetője mondta el a minap.hu-nak.

- Nagyon fontos számunkra a fenntartható fejlődésre való nevelés, és ennek jegyében minden környezetvédelmi jeles napot megtartunk, és olyan programokat szervezünk nekik, ahol testközelből ismerkedhetnek a környezettel. Ősszel például virághagymákat szoktunk elültetni, amit tavasztól kezdve közösen gondozunk, és figyeljük, hogyan bújnak ki a földből, nőnek meg, majd virítanak ki. Így a kicsik azt is megtanulják, hogy a víz és a napfény mellett bizony az emberi munka is szükséges ahhoz, hogy a növények fejlődhessenek – tette hozzá.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!