Ugrás a tartalomra

Fölényes hazai siker: DVTK HUN-Therm - E.ON ELTE BEAC 78-45

dvtk.eu
Utoljára módosítva
2024. január 06. szombat 20:38
2024 első mérkőzését az E.ON ELTE BEAC csapata ellen játszotta a DVTK HUN-Therm. Völgyi Péter együttese végig magabiztosan kézben tartotta a találkozót, és helyenként nagyszerű játékkal esélyeshez méltóan nyerte meg az új esztendő első összecsapását
Juhász Ákos képgalériája

Nagyszerűen kezdtük a találkozót, az első támadás mindjárt egy Tadić-közelivel ért véget. A következő akciókat Charles fejezte be, a fővárosiaknál pedig Tóth Franka kezdett két duplával (7-4). A szurkolók biztatása közepette Milica Jovanović is feliratkozott a pontszerzők közé, majd Kaila és Nina terhelték meg tripláikkal a BEAC gyűrűjét (15-4). A fekete mezesek percekig tartó gólcsöndjének Angyal Barbara vetett véget, majd egy csont nélküli hárompontossal tízen belülre hozta csapatát, de nem sokáig mert Monika Grigalauskytė mindkét büntetőjét bedobta (20-9). A negyed utolsó három perce nem igazán hozott szép játékot, a piros-fehérek egy-két könnyűnek tűnő dobást is elvétettek, de ezzel nem tudott élni a vendégcsapat (23-11).

A Rékák góljaival kezdődött a második játékrész, a látogatóknál Milkovics, a mieinknél Lelik célzott pontosan, majd a 13. perc végén Tadić brusztolt be egy palánk alólit. A következő minutában Charles duplájára Milkovics reagált egy hármassal (29-16). A negyed közepén kinyílt a gólzsák, Nina bátor betörése élményszámba ment, ahogy nem sokkal később Jovanovićé sem volt csúnya (35-18). A szünethez közelítve igazán élvezetes játék alakult ki, mindkét oldalon szép megoldásokat mutattak be a játékosok. A diósgyőriek közül ebben a periódusban Lelik volt leginkább dicsérhető, hiszen nemcsak a gólszerzést vállalta magára, hanem a dudaszó előtti pillanatokban remek assziszttal kínálta meg litván magasemberünket (42-23).

A fordulás után Angyalnak tíz másodperc sem kellett egy sikeres betöréshez, a DVTK távoli kísérletei nem estek be. Morgan közelije jelentette a folytatást, a 22. perc végén aztán Charles hárompontosa már célba ért, és a következő hazai akciót szintén ő fejezte be a festékből, így lett „közte húsz” (47-27). A 24. percben ritkán látható jelenet csalt mosolyt az arcokra, ugyanis Angyal Barbi a szintén fekete felsőt viselő Völgyi Pétert szerette volna megjátszani, aki nem volt partner ebben. Aho Nina könnyű kosaraival mentünk kétszer egymás után is húsz pont fölé, majd Charles ziccere után már nem is maradt el a BEAC-timeout (57-33). Az időkérést követően ismét Nina gyűjtögette a pontokat a büntetővonalról, mind a négyet bedobta, meg is kapta a pihenőt vezetőedzőjétől. A negyed utolsó percében Tenyér Zsófi szép labdaszerzése, illetve Vég-Dudás Anna ritkán látható horogdobása váltott ki nagyobb ovációt a nézőtéren (68-33).

Morgan nyitotta meg a záró játékrészt egy hárompontossal, majd a vendégek amerikai légósa egy büntetőt is bedobott. Nálunk ekkor már a fiatalok kaptak főszerepet, olyannyira, hogy Fárbás Eliza is pályára lépett élete első NB I-es mérkőzésén. Az újbudai csapatban Kolby Morgan nagyon elkapta a fonalat, újabb öt egységet tett hozzá, így ebben a negyedben ők vezettek, mégis a vendégek kértek időt (71-41). A negyed derekán Tenyér Zsófi vétette magát észre egy csodálatos hármassal, majd Orosz Zsófi és Tyra gólváltását láthatták a szurkolók, és Ozola is betalált (76-45). A diósgyőriek időkérése után három perc maradt a mérkőzésből, a tét az volt, sikerül-e mind a négy negyedet megnyernünk, amihez Fárbás Eliza kettesével kerültünk közelebb. Bár volt lehetőségünk még a pontszerzésre, a záró negyedet végül megnyerte a végig becsülettel küzdő ellenfelünk, de a mérkőzést magabiztosan hoztuk az új esztendő első megmérettetésén (78-45).

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!