Ugrás a tartalomra

Gyökeret ereszteni és terebélyesedni – lakóit ünnepelte a Szépkorúak Háza

Bódogh Dávid
Utoljára módosítva
2023. október 18. szerda 15:18
Ha október, akkor Miskolcon is a szépkorúaké a főszerep. Az Eperjesi utcai intézmény lakói szerda délelőtt a Ferenczi diákjainak előadásával, városvezetői köszöntésekkel és faültetéssel ünnepelte a hónapot.

Miskolcnak kevésbé épített környezetében, sokkal inkább közösségeiben mutatkozik meg valódi ereje – a település demográfiai mutatóihoz szabva pedig egyre inkább felértékelődnek a vármegyeszékhely nyugdíjas közösségei is a polgármester szerint.

Jóllehet – hívta fel a figyelmet köszöntőjében Veres Pál –, a korábbi generációk munkája és hite nélkül ma messze nem így festene a város. Éppen ezért – emelte ki a városvezető – kötelességünk az előttünk járó nemzedékek felé hálával adóznunk, s példájukat a mindennapok során is szem előtt tartanunk.

A Szépkorúak Házának jobbá tételét kiemelt feladataként kezelő Dr. Hilschler Rezső Szociális Közalapítvány kuratóriumi elnöke, Szegedi Judit Katalin az ENSZ által bevezetett, 1991 óta ünnepelt világnap kapcsán azt fejtegette, hogy akárcsak a régmúlt, úgy napjaink szépkorú embertársai is értékteremtő életükkel alapozták meg tapasztalatukat, tudásukat és bölcsességüket.

Minden évben eseménydúsan telik az október az otthonban – számolt be Gálné Pataki Zsuzsanna Gabriella a rendezvényen. Hozzátéve: a testi fájdalmat és a borús hétköznapokat munkatársaival az év fennmaradó részében is igyekszenek szeretettel és odafigyeléssel elhalványítani. A Szépkorúak Házának ügyvezető igazgatója ezt követően külön köszönetét fejezte ki Kádas Tünde vezetőápolónak, belső díjuk idei jutalmazottjának.

Juhász Ákos képgalériája

A ház szociális munkacsoport-vezetőjének, Malinkó Tibornénak a gondolatait, valamint a Miskolci Egyetem Ferenczi Sándor Egészségügyi Technikum diákjainak zenés-verses produkcióját követően Veres Pál és az ugyancsak megjelent Badány Lajos alpolgármester Szemerszki Mihály parókussal kiegészülve végül közös faültetés révén kölcsönöztek szakrális nyomatékot az ünnepnek.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!