Ugrás a tartalomra

Hobo 75 Miskolcon

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. augusztus 26. szerda 08:43
Földes László Hobo idén ünnepli 75. születésnapját. A jeles jubileum kapcsán országos turné indult, de a márciusban kialakult karantén helyzet keresztbe tett a sorozatnak. Ebből adódóan a miskolci buli – ami augusztus 28-án lesz a Gárdonyi parkban - az egyik utolsó, ahol ez a műsor még színpadra kerül.

Az előadóművész a magyarországi blues egyik úttörője, jelenleg szabadúszó zenész és 2013 óta a Nemzeti Színházban is játszik. Miskolcon a Hobo Blues Band soraiban kezdett koncertezni a hetvenes évek végétől – többek között a Gárdonyiban is fellépett -, de több estje volt a Miskolci Nemzeti Színházban és az Ifiházban. Koncertjei mindig kivételes események voltak, akár az Adyban, akár a Vasasban, akár a Lovagi Tornák Terén vagy a Művészetek Házában koncertezett.    

Hobo huszonhárom évesen kezdte pályafutását, azóta több mint hatezer fellépésen van túl itthon és húsz országban. Összesen ötven albumot, kilenc könyvet adott ki, hat színpadi mű, hat monodráma, kilenc filmszerep, kilenc színházi szerep és számtalan irodalmi est köthető a nevéhez.

Hogy az aktualitásokról is szót ejtsünk, hamarosan megjelenik Hobo új hangoskönyve, a Rejtő Dekameron. A lemez mellett a könyvben a zseniális képregény rajzoló, Korcsmáros Pál stílusában jelennek meg a szereplők a dalok szerinti szituációkban. Ez a kiadvány a zene és a képzőművészet különleges találkozását képviseli. A lemez készen van, a rajzolók még dolgoznak, de hamarosan kapható lesz az album – talán épp Miskolcon elsőként.

A pénteki koncerten teljes mértékben a zenét állítja a középpontba a fellépő gárda. A rendezvényen közreműködik: Földes László Hobo – ének, Kiss Zoltán – gitár, Csaba Pengő – nagybőgő, basszusgitár, Igali Csanád – billentyűs hangszerek és Gál István – dob, ütőhangszerek.  

Aki ott akar lenni ezen a különleges eseményen, ne feledkezzen meg a jelenleg életben lévő ötszáz fős korlátozásról! A jegyek korlátozott számban még elérhetőek, a koncert napján a helyszínen is - 19 órától.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!