Ugrás a tartalomra

Ilyen fesztiválja csak Miskolcnak van

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. március 06. szerda 20:25
Miben más az idei Kocsonyafesztivál, mint a korábbiak? Milyen programokat ajánl a főszervező? Lipták Ádámot, a rendező cég ügyvezetőjét kérdeztük. 
Lipták Ádám

A tavalyi fesztivál sikerét követően idén is önöket választotta az önkormányzat a Kocsonyafesztivál megszervezésére. Milyen tapasztalatokkal láttak neki a munkának? 
- Mindenekelőtt tisztázzuk: a Kocsonyafesztivál egy magánrendezvény, aminek alapítója és tulajdonosa Rózsa Edit. A cégünk, ahogyan tavaly is, megvásárolta Rózsa Edittől az évre a rendezés jogát és megkerestük az önkormányzatot, mivel és hogyan tudják támogatni a város legnagyobb és legpatinásabb rendezvényét. Az önkormányzat és a Miskolc Holding az idén is nyitott volt az együttműködésre, így egy minden tekintetben fantasztikus fesztivállal várjuk a látogatókat március 8-10 között Miskolc belvárosába. 

Szervezői szempontból könnyebb, vagy nehezebb volt az idei rendezvény, mint a tavalyi? 
- Több időnk volt rá, mint tavaly, hamarabb eldőlt az önkormányzattal való együttműködés kérdése is, mint tavaly, amiért külön köszönet illeti a polgármester urat és a holding vezérigazgatóját. Ráadásul az idén egy sor programot a város kulturális szervezete, a Miskolci Kulturális Központ koordinál, így bizonyos feladatok meg is oszlottak köztünk. Amiben nehezebb, mint a tavalyi, hogy közel kétszer annyi programmal várjuk a fesztivállátogatókat, mint 2023-ban. 

Ez összesen hány programot jelent? 
- Nehezet kérdez, összesen körülbelül 150 program lesz a hétvégén a koncertektől, a különböző előadásokon át, a gasztro- és gyerekprogramokig bezárólag. 

Önnek melyik a kedvence? Ön mit ajánlana? 
- Ha vendég lennék, biztosan sok koncertet megnéznék, de nagyon várom a Fördős Zé és a Street Kitchen produkcióját a Szent István téren, és a kitelepülő Miskolci Nemzeti Színház programjaira is nagyon kíváncsi vagyok, az egy igazi kuriózum lesz. 

És mit ajánlana annak, aki először jön a fesztiválra? 
- Hogy vegye a nyakába a belvárost, nézzen és kóstoljon meg minél több mindent, mert ilyen fesztiválja csak Miskolcnak van! 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!