Ugrás a tartalomra

A jövő nemzedékeit nevelték emberségre

Balogh Csilla
Utoljára módosítva
2023. június 09. péntek 16:17
Emlékdiploma átadó ünnepségen köszöntöttek pénteken huszonhárom nyugdíjba vonuló pedagógust a polgármesteri hivatal dísztermében.
Fotók: Mocsári László

Az ünnepségen a Belügyminisztérium által adományozott Pedagógus Szolgálati Emlékérmet adtak át a pedagógusi munka és az életpálya megbecsüléseként. Az emlékdiplomás nevelőket Veres Pál, Miskolc polgármestere köszöntötte. – A jövő biztosítéka egy felnövekvő, okos, értelmes és lelkileg is ép nemzedék, amely csak akkor alakulhat ki és jöhet létre, ha megfelelően felkészült pedagógusok képzik őket, olyan tudást átadva nekik,amely segíti őket emberré, jó emberré válni. Amikor a gyermek épphogy csak ismerkedik az őt körülvevő világgal, akkor kell valaki, aki segít neki eligazodni, értelmezni és érteni mindazt, amit lát, hall, amivel találkozik,aki fogja a kezét, vezeti őt szelíd türelemmel, bölcs odafigyeléssel. Ez a nagyon felelősségteljes és szép feladat köszönetet és hálát érdemel –hangsúlyozta a polgármester. Befejezésképpen Veres Pál kifejezte abbéli bizodalmát,hogy a pedagógus szakma ismét elismertté válik.

Nemesi Ilona, a MIÓVI Selyemréti Tagóvodájának vezetője a „nők 40” kedvezményes nyugdíjazásának lehetőségét kihasználva teszi le, átmenetileg, a lantot, mert egy kis szünet után óvodapedagógusként még vissza szeretne térni eredeti hivatásához. – Nagyon szeretem a gyerekeket. Fantasztikus érzés látni, ahogy nyiladoznak és bontogatják szárnyaikat a kicsik, akik eleinte félve, szorongva léptek be az óvoda kapuján. Őszinte, érdeklődő örömükkel,csillogó kis szemeikkel, boldogsággal töltenek el – nyilatkozta a minap.hu-nak.

A rendezvényen Döbröczöni Véda, a Zenével az Ifjú Tehetségekért Alapítvány ifjú kiválósága, Vuk dalát énekelte el. A pedagógusnapot 1952 óta ünnepeljük meg hazánkban.

Még több fotó a rendezvényről a galériában: 

Kattints a képre!

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!