Ugrás a tartalomra

Komposztálni finomabb, mint gondolnánk

Király Csaba
Utoljára módosítva
2022. október 11. kedd 11:29
Komposzttal támogatott földben nevelkedett gyümölcsöket és salátát kóstolhattak, tréfás kvízt tölthettek ki és úgy általánosságban a komposztálás előnyeiről, fontosságáról tanulhattak a Polgármesteri Hivatal dolgozói és az épület látogatói hétfőn, a Komposztálás Napján.

A városháza épületének aulájába települt ki a HungAiRy Life IP csapata, hogy elsősorban kollégáiknak, de igazából bárkinek, aki a Polgármesteri Hivatal épületébe látogat, ízelítőt adjanak a komposztálásból.

Fotók: Mocsári László

Ízelítőt, hiszen olyan ételeket kóstolhattak a látogatók, amelyek komposztált talajban értek be: gyümölcsök, saláták és olyan lekvárok, amelyeknek a gyümölcsfája élvezhette a komposztálás előnyeit.

Farkas Emese ökomenedzser kifejtette, hogy október 10. a Komposztálás Napja, ennek apropóján szervezték meg az eseményt, amelynek célja a módszer népszerűsítése. „A komposztálás azért is fontos, mert a zöldhulladék értékes: ne dobjuk, főként ne égessük el, hanem hasznosítsuk” – részletezte.

Az említett ételek mellett „tréfás totóval” igyekeztek a folyamatban roppant fontos szerepet játszó földigilisztákat bemutatni, infografikákon pedig magát a komposztálást mutatták be. Emellett egy komposztkeretet is kihelyeztek – amelyet jelenleg ismét ingyenesen igényelhetnek a miskolci lakosok –, ebbe pedig bárki beledobhatta a lebomló hulladékot.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!