Ugrás a tartalomra

A kórházban éjszakáztak, de ezt most senki sem bánta

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2022. június 26. vasárnap 21:08
Második alkalommal rendezték meg a kórházak éjszakáját a megyei kórházban múlt pénteken.
Kórházak Éjszakája Miskolcon - Juhász Ákos képgalériája

Laborvizsgálatok, újraélesztés, gyógyszergyártás vagy éppen bemosakodás műtéthez – többek között ezeket a kórházi műveleteket is kipróbálhatták a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház programján.

- A kórházak éjszakáját azért szervezték meg, hogy a minél többen ismerhessék meg az, hogyan működik egy kórház – mondta el a Miskolc Televízió érdeklődésére érdeklődésére Révész János, a megyei kórház főigazgatója.

- Alapvetően a nyitott kórháznak vagyok a híve, ami az én értelmezésemben azt jelenti, hogy rendezett és szabályozott keretek között minél több embernek érdemes megmutatni, hogy hogyan működünk. Azt viszont látni kell, hogy egy ilyen program több hónapos szevezői és előkészítői munkát igényel annak érdekében, hogy a kórház napi életét ne zavarjuk meg. A programot korábban még a járvány előtti utolsó évben, 2019-ben diákok számára szerveztük meg, ami nem véletlen. Nagyon fontos, hogy a fiatalok ismerjék a kórházat, tudják mi történik itt, másrészt pályaválasztás során is tiszta képet kapjanak az intézmény falai között folyó gyógyító munkáról. Hasonlóan fontos az is, hogy a civil lakosság megismerje a működésünket, közülük pedig olyan embereket tudtunk meghívni, akikkel közvetlen munkakapcsolatunk van, közéjük tartoznak a partnereink, támogatóink is - részletezte.  

Az interaktivitás valóban végig kísérte az egész programot. Az oktatólaborban bárki kipróbálhatta az újraélesztést, de kipróbálhattak mikrosebészeti eszközöket is. A központi műtőben bemosakodás után egy műtét előkészületeit végezhették el a résztvevők, akik megtanulhatták azt is, hogyan kell egy sebet összevarrni, az intézeti gyógyszertárban pedig különböző krémeket, kúpokat és házilag készített tablettákat készíthettek.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!