Ugrás a tartalomra

Magyar állampolgárokat is túszul ejtett a Hamász

telex.hu/hetek.hu
Utoljára módosítva
2023. október 26. csütörtök 15:00
Megerősítette a Hetek megkeresésére a Külgazdasági és Külügyminisztérium, hogy túszul ejtett két magyar állampolgárt a Hamász terrorszervezet: a nyolcéves Ellát és a tizenötéves Dafnát is Gázába hurcolták – írja a telex.hu.
Fotó helye: hetek.hu

A Hetek interjút készített azzal a magyar-izraeli állampolgárságú anyával, akinek két lányát október 7-én a Hamász terroristái elraboltak volt férje izraeli otthonából. A magyar-izraeli állampolgárságú Majan Zin legutolsó információja a lányairól egy felvétel, amin egy matracon ülve zokognak – olvasható a Telex portálján.

A lányai éppen a korábbi férjénél és annak új családjánál voltak a Nahal Oz nevű izraeli kibucban, amikor jöttek a terroristák, és a két lányt magukkal vitték. Később eljutott a nőhöz egy videó, amit a lánya telefonjával készítettek a terroristák a rablótámadáskor. A volt férjét lábon lőtték, majd az új családjából az idősebbik fiút magukkal vitték, hogy az ő segítségével kényszerítsék a szomszédokat arra, hogy kinyissák nekik az ajtót.

Hiába volt együttműködő az izraeli család: a Hamász fegyveresei a volt férjét, a párját és a fiút is kivégezték, Ellát és Dafnát pedig magukkal vitték a Gázai övezetbe. Később egy fotó is eljutott az anyához, azon a lányai egy matracon ülnek fogságban, a terroristák imaruhába öltöztették őket, és az volt a képhez írva arabul, hogy Dafna készen áll az imákra.

A telex információi szerint a lap megkereste a külügyminisztériumot, Paczolay Máté külügyi szóvivő az alábbi választ közölte: „Folyamatosan kapcsolatban vagyunk az édesanyával, valamint az izraeli hatóságok által létrehozott különleges munkacsoporttal. A gyerekek magyar-izraeli kettős állampolgárok és mindent megteszünk annak érdekében, hogy kiszabadulhassanak, de a biztonsági szempontokra való tekintettel nem áll módunkban több részletet megosztani a nyilvánossággal. A terrortámadásnak továbbra sincs magyar áldozata.”

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!