Ugrás a tartalomra

A MÁSA-val bálozhatnak az állatbarátok

Detzky Anna
Utoljára módosítva
2024. április 05. péntek 13:53
Huszadik bálját rendezi meg jótékonysági céllal az idén 24 éves Miskolci Állatsegítő Alapítvány (MÁSA).
Az előző MÁSA Jótékonysági Bálon. Fotók: Horváth Csongor

A bál különlegessége minden évben, hogy a jó magaviseletű ebek ingyenesen részt vehetnek a mulatságon, amelyet az évtizedes hagyományokhoz híven a Népkerti Vigadóban tartanak, idén április 27-én, 18 órától. A vacsorát is tartalmazó belépőjeggyel, illetve a támogatói jegyek árával leginkább a balesetes állatok ellátását lehet majd segíteni. 

- Az elmúlt időszakban négy jótékonysági bálunk maradt el, leginkább a koronavírus járvány, de más külső tényezők miatt is. Ebben az évben azonban jubileumi bált rendezünk, amire szeretettel várunk minden állatbarátot – nyilatkozta szerkesztőségünknek Kisfalvi Nyina, a MÁSA elnöke. – A rendezvény törzsközönségére évek óta számíthatunk, akiket szeretnénk személyesen is megszólítani. Vendégeink azt szokták mondani, hogy azért szeretnek a bálunkra járni, mert egyáltalán nem kell feszengeniük – fűzte hozzá és elárulta, hogy a legtöbbször eljött bálozók között meg fogják keresni a jelképes győztest. 

Horváth Csongor képgalériája.

Elmondta, hogy az idei esemény fővédnöke Balogh József, a Mercedes-Benz Miskolc Kft. ügyvezetője. Kutyás bemutatót tart majd csapatával Lehoczki-Spider László, a Spider Mentőcsoport alapítója. Lesz tombolahúzás is, amelynek két fődíja: a Mercedes-Benz Miskolc Kft. ügyvezetője által felajánlott tesztvezetés és Zólyomi Zsolt, a Le Parfum tulajdonosa által felajánlott drága parfüm. Az est hangulatáról tizenöt éve Veres László gondoskodik műsorvezetőként és DJ-ként is. 

- A MÁSA menhelyének befogadási rendjében előnyt élveznek a balesetes kóbor állatok. A műtéti költségek az elmúlt időszakokban évről évre nőttek. Egy-egy balesetes állat megmentése több százezer forintba kerül, de ezt nem lehet előre kalkulálni. Ezenkívül egy bonyolult szivattyúrendszert kellett kiépítenünk a menhelyen. Hálózatfejlesztéssel pedig máshonnan fogjuk kapni az energiaellátást. Úgyhogy a Jótékonysági Bál bevételét ezekre a pluszköltségekre szeretnénk fordítani – fejtette ki az alapítvány elnöke. 

Hozzátette, hogy nap, mint nap körülbelül kétszáz állatról kell gondoskodniuk és férőhelyhiány miatt nincs náluk altatás.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!