Ugrás a tartalomra

Mesék, mesterkedések, meglepetések a megyei és városi könyvtárban

Kujan István
Utoljára módosítva
2020. október 07. szerda 12:54
Ezen a héten, az október 11-éig tartó Országos Könyvtári Napok keretében számtalan meglepetéssel, érdekes programmal várják az érdeklődőket a könyvtárak. Nincs ez másként Miskolcon sem, a Rákócziban egyebek mellett Könyves Vasárnap is lesz. A család minden tagját várják.

Hogy miért érdemes felkeresni vasárnap délelőtt 10 és délután 2 óra között nyitva tartó, Görgey utcai központi épületet? Erről Filip Gabriella főkönyvtáros nyilatkozott lapunknak.

– A korábbi évekhez hasonlóan idén is várjuk a családi csapatokat a mesés állomásokat érintő vetélkedőre. A Bárka Színpad Műhely és Kulturális Egyesület segítségével megnyílik a népi mesterségeket is bemutató játékkert, és együtt kézműveskedhetnek a gyerekek és a felnőttek – mondta.

Október 11-én köszöntik a könyvtár legfiatalabb és legidősebb olvasóját, és a hetek óta tartó olvasásnépszerűsítő játék eredményhirdetése után megkoronázzák az olvasók királyát és királynőjét.

Ezen a napon a könyvtári tagok ingyen internetezhetnek a Tájolóban, és akik még nem tagjai a könyvtárnak, most kedvezményesen (100 forint/félév) beiratkozhatnak. Ezzel az olvasójeggyel nemcsak a központból, de valamennyi tagkönyvtárból kölcsönözhetnek majd könyveket.

Ahogy a hétköznapokon, most vasárnap is várja a baráti társaságokat és a társasjátékok kedvelőit a Tinisarok. Lehet válogatni továbbá a hangoskönyvek, zenei felvételek, filmek közül a Zenemű- és Médiatárban, vagy csak olvasgatni az újságokat, a helyi és országos lapokat a Folyóirat-olvasóban.

Könyvtári vetélkedő tavaly. | Fotó: Végh Csaba

Nem csak beiratkozott olvasóknak

Tizenötödik alkalommal hirdették meg a könyvtári szakma legátfogóbb, legtöbb intézményt és résztvevőt megmozgató rendezvénysorozatát, az Országos Könyvtári Napokat. A szervező az Informatikai és Könyvtári Szövetség. Október 5-étől 11-éig számtalan meglepetéssel, érdekes programmal várják az érdeklődőket – nem csak a beiratkozott olvasókat – a megyei könyvtárban.

Mint arról korábban beszámoltunk, a cél az, hogy a programok ráirányítsák a figyelmet a könyvtárban elérhető szolgáltatásokra, az információszerzés, az önművelődés, a szórakozás, a hasznos időtöltés számtalan könyvtári lehetőségére.

Elengedik

Valamennyi tagkönyvtárban elengedik a késedelmi díjat azoknak, akik október 9-én vagy 10-én visszaviszik a könyvtári dokumentumokat. Erre akkor van lehetőség, ha lejárt a kölcsönzési idő, és már nincs lehetőség a hosszabbításra. Illetve, csak azok kapják meg ezt a lehetőséget, akik eddig még nem éltek vele.

A részletes programot IDE kattintva tekinthetik meg.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!