Ugrás a tartalomra

Minap-indító (2023. július 7.): időjárás, levegőminőség, útinform, horoszkóp

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. július 07. péntek 07:07
Több miskolci útszakaszon is komoly felújítási munkák kezdődtek, körültekintően vezessenek!

Időjárás

A nap első felében még lehetnek felhősebb körzetek főleg keleten és a Dél-Dunántúlon záporesővel, néhány zivatarral, majd délutánra már napos idő valószínű kevés felhővel, és a csapadék is megszűnik. Az északi, északkeleti szél nagy területen lesz élénk, helyenként erős. Zivatarok mentén is lehetnek átmenetileg erős széllökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 30 fok között várható. Késő estére 16 és 24 fok közé hűl le a levegő az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint.

Levegőminőség

Miskolc egész területén jó a levegő minősége a pmmonitoring.hu oldalon található térkép szerint.

Útinform

Útlezárás:

A Thököly-híd környékén útlezárásokkal járó munkák kezdődtek. A híd térségében körülbelül 75 méter hosszban, az Újgyőri főtér felé a Kiss Ernő utca külső forgalmi sávját lezárják. A híd szélesítéséhez szükséges cölöpözési munkák érdekében, a hídon egy forgalmi sávra szűkül a gépjármű-közlekedés, jelzőlámpás forgalomirányítás mellett. A csomópont forgalmát továbbra is jelzőlámpa szabályozza majd. 

A Kiss Ernő utcát keresztező gyalogos átkelőhely fennmarad, a híd területén külön gyalogos közlekedési folyosót építenek ki.

Megkezdődött a Miskolctapolcai út felújításának első üteme, a beruházás miatt a környéken közlekedők a következő hetekben több helyen is forgalomkorlátozásra számíthatnak. A kivitelezés következő fázisában, az autósok találkozhatnak jelzőőrös irányítással, jelzőlámpával biztosított forgalomkorlátozással vagy félpályás útlezárással is. A teljes útfelújítás várható befejezése augusztus 28-ra várható.

A Dayka Gábor utca meghosszabbításának beruházásához kapcsolódó közműépítési munkálatok miatt módosult a Toronyalja utca forgalmi rendje. A Petőfi utcán a belváros irányába haladó forgalom visszakerül a régi nyomvonalra a Rácz György utca - Toronyalja utcára. A Toronyalja utcán sávszűkítéssel kell számolni. Az Erzsébet tér irányából a Petőfi utca felé haladó forgalomnak egy forgalmi sáv továbbra is biztosított marad. Mindkét útszakaszon kérjük a járművezetőket, hogy fokozott óvatossággal és mérsékelt sebességgel közlekedjenek.

A közműépítés, az új forgalmi rend kialakítás várhatóan egy hónap időtartamot vesz igénybe.

A jelzőlámpák a Petőfi utca 1-3. szám előtt, a Kálvin J. utca - Erzsébet tér nagy parkolónál illetve a Meggyesalja u. – Rácz Gy. utca kereszteződésében nem működnek.

Félpályás terelésre lehet számítani:
Alföldi u. 22
Alsó Papírgyár telep. 4.
Álmos u. 43
Balaton u. 2
Barlang u. 8
Bajza u. 4
Bedegvölgy u.2
Bercsényi u. 25
Besenyői u. 6
Csokonai u. 76
Dráva u. 10; 12
Előhegy u. 96
Egressy G u. 39
Erdő sor 15; 17; 17/b;
Ernye bán u. 25
Eszterházy u. – Semmelweis u. kereszteződés
Fadrusz J. u.14
Futó u. – Egri u. sarok
Görögszőlő u. - Drenkahegy u. kereszteződés
Gyár u. – Damjanich u. kereszteződés
Horváth L. u. 3-5
Kabar u. 5
Koppány u. 16
Költő u. 26
Középszer 32.
Malom u. – Szirmai u.  kereszteződés
Meggyesalja u.16
Mikes Kelemen u. 4
Móricz Zs. u. 10
Nyár u. 18.
Negyvennyolcas u. 3-5.
Puskás  T.u.26
Puskin - Gózon u. kereszteződés
Pillangó u. 12.
Réz u. 5
Selyemrét u. 2
Soltész N. K. u. 64
Tábortűz u. 5;
Üteg u. 3; 5
Vas u 2/a
Vasöntő u. 5
Vécsey u. 12
Vörösmarty u. 54
Zászló u.14.
Zoltán u. 10
Wesselényi u. –  Gyár u. kereszteződés

Horoszkóp

Kos

Gyorsabban szalad ki a szádon valami, mint ahogyan át tudtad volna gondolni a dolgot. Semmi baj nem lesz azonban, ha felismered, hogy hibáztál, és el is vállalod a dolgot, ahelyett, hogy hárítani próbálnál.

Bika

Minél többet aggódsz valamin, annál nehezebb lesz megoldást találni a dologra. Próbálj belenyugodni abba, hogy most csak sodródsz az árral, és nem neked kell mindent a kezedben tartanod.

Ikrek

Nem egyszerű dolog úgy lelkesnek maradni, ha nem tudod, hogy pontosan miért is dolgozol. Tartsd szem előtt, hogy nem csak a távoli, a közeli célok is vezethetnek, és meríts minden napra erőt valamiből.

Rák

Valaki sok mindent tett azért, hogy fenntartsa veled a jó kapcsolatot, most rajtad a sor, hogy viszonozd a dolgot. Ne hagyd, hogy a körülmények megakadályozzanak, mutasd ki az érzelmeidet.

Oroszlán

Valaki megpróbálja elvenni a kedvedet attól, hogy önmagad legyél, neked azonban nem szabad rá hallgatnod. A féltékenység sokakból a legrosszabbat hozza ki, amit te tehetsz, az az, hogy nem engeded, hogy ennek hatása legyen rád.

Szűz

Elsőre sokkal nehezebbnek tűnnek a dolgok, de ha belejössz a gyakorlatba, és már rutinból intézel el néhány feladatot, akkor sokkal könnyebben halad minden. Ne hagyd, hogy az első próbálkozás elriasszon.

Mérleg

Sikert sikerre halmozol, de a leginkább most azt szeretnéd, ha a dolgok a magánéletedben is kicsit helyrerázódnának. A mai nap tökéletes alkalmat teremt arra, hogy őszintén beszéljetek, és közös megoldást találjatok.

Skorpió

Végre van egy kis időd arra, hogy azzal foglalkozz, amit igazán szeretsz. Ki is használod az alkalmat, és az energiáid felszabadításával valami olyasmit hozhatsz létre, amiben másoknak is öröme telik.

Nyilas

Ne fordulj el azoktól, akik segítséget kérnek tőled, mert nem tudhatod, te mikor kerülsz az ő helyzetükbe. Örülj annak, hogy neked szerencsésebb a helyzeted, és tegyél meg mindent, amit tudsz másokért.

Bak

Szeretnéd, ha végre nem mindenki hozzád rohanna a problémáival, és főleg ha nem tőled várnák a megoldást. Ez azonban nem fog egyik pillanatról a másikra bekövetkezni, előbb önállóságra kell szoktatnod az embereket.

Vízöntő

Szigorú szabályokat állítasz fel önmagadnak, pedig fontos lenne, hogy éreztesd most magaddal, hogy a világ egy olyan hely, ahol te is szívesen vagy. Kényeztesd magad valamivel, amit igazán szeretsz.

Halak

Bízol abban, hogy az üzeneted időben eljut valakihez, de tudod, hogy a dolgok most már nem rajtad múlnak, és hogy te sem tehetsz többet az ügy érdekében. Egyelőre nem tehetsz mást, mint várod a híreket.

(bien.hu)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!