Ugrás a tartalomra

MINAP-INDÍTÓ (2023.04.09.) - IDŐJÁRÁS, LEVEGŐMINŐSÉG, HOROSZKÓP

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. április 09. vasárnap 08:05
Még kellhet az esernyő húsvét vasárnapján, ahogy a meleg kabátra is szükségünk lesz, ha útra kelünk meglátogatni a szeretteinket. Szerkesztőségünk nevében minden kedves olvasónknak Boldog Húsvéti Ünnepet kívánunk! 
Fotó: Horváth Csongor

Időjárás

Vasárnap virradóra foltokban párássá, ködössé válik a levegő, majd délelőtt még többfelé lesz zárt a felhőzet. Napközben szakadozik, gomolyosodik, csapadékra elszórtan számíthatunk kisebb eső, záporok formájában. Néhol nyugaton és északon havas eső, hózápor nem kizárt. Gyenge, mérsékelt lesz az északias szél. Hajnalban -2, +4 fokot mérhetünk, napközben 9-15 fokot mutathatnak a hőmérők, enyhülés kezdődik.

Húsvéthétfő reggelén helyenként párás, ködös lehet a levegő. Többórás napsütésre többfelé számíthatunk, keleten, délkeleten lesz több felhő helyenként záporokkal. Az északias szél feltámad, néhol felerősödik. A hajnali fagy még nem szűnik meg teljesen, délután a maximumok 11 és 17 fok között alakulnak.

Orvosmeteorológia

Vasárnap nem érkezik front, a reggeli órákban a párás, ködös hideg idő okozhat ízületi fájdalmakat.
Helyenként szakadozik a felhőzet, az előbújó napsugarak pozitív hatással lesznek hangulatunkra, közérzetünkre.
Alacsony lesz hő- és komfortérzetünk, öltözzünk melegen, rétegesen, könnyen megfázhatunk! Figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Közlekedésmeteorológia

Vasárnap elszórtan kialakulhat kisebb eső, zápor, a magasabb pontokon havas eső, hózápor, így vizes, csúszós, a havazással érintett tájakon síkos, akár latyakos, hókásás, havas utakkal találkozhatnak a közlekedők.
A légmozgás legfeljebb néhol csökkentheti kis mértékben a járművek menetstabilitását.


Levegőminőség

Többnyire jó és megfelelő a levegő minősége Miskolcon, mindössze két mérőpont adatai mutatnak jelentősebb szennyezettséget: Szirmán és Tatárdombon. Még több információ a pmmonitoring.hu oldalon.


Horoszkóp

Kos
Semmit nem adnak ingyen, de lehet, hogy amire vágysz, azért nagyobb árat is kell fizetned, mint gondolnád. Ne kövesd minden áron az elképzeléseidet, mert lehet, hogy később megbánod, ha most hajthatatlan vagy.

Bika
Egyenes választ szeretnél hallani valakitől, de úgy tűnik, ő csak megpróbál kibújni a felelősség alól, és ahelyett, hogy őszintén beszélne, kerülőutakat keres. Hagyj még neki egy kis időt, hogy átgondolja a dolgokat.

Ikrek
Új lehetőségeket fedezel fel, és úgy tűnik, most még több izgalmas tervedet megvalósíthatod, olyan elképzeléseket kelthetsz életre, amilyeneket régóta szerettél volna, de eddig nem voltak meg hozzá az eszközeid.

Rák
Nehezedre eshet a hétvége után visszatérni a munkába, kicsit még pihennél, lazítanál, és mivel nehezen koncentrálsz, most az is lassabban megy, ami máskor megszokott dolog. Legyél türelmes magaddal.

Oroszlán
Alig fogtál hozzá valamihez, szinte már túl is vagy a dolgok nehezén, és magadat is megleped vele, milyen ügyesen teljesíted a kihívásokat. Még nincs itt az ideje hátradőlni, bármilyen jól állsz is, dolgozz keményen tovább.

Szűz
Tanácsot szeretnél kérni valakitől, de lehet, hogy leginkább csak arra vágysz, hogy valaki megerősítse, jó úton haladsz. Az önbizalmadon múlhat most a sikered.

Mérleg
Egy kis bukkanó után gyorsan visszaülsz a nyeregbe, felveszed a ritmust, és senkinek nem marad kétsége afelől, hogy jó munkát végzel, és a kezedben tartod a dolgokat. Ebben a szerepben te is jól érzed magadat.

Skorpió
Valaki megpróbálja rossz híredet kelteni, és bár szerezhet néhány kellemetlen pillanatot, gyorsan kiderül majd, hogy ki a hunyó ebben a játékban, és magának több kárt okoz, mint neked.

Nyilas
Ha a mai napon egy izgalmas lehetőség kínálkozik valamire, akkor ragadd meg azt, és merj kockáztatni egy kicsit. A legrosszabb, ami történhet, hogy most nem lépsz előbbre, de az esélyt meg kell adnod magadnak.

Bak
Úgy érzed, túl sok energiát fektettél valamibe, ami nem adta meg neked azt, amit vártál volna tőle. Nincs mit tenni, el kell könyvelned a veszteségeidet, és tiszta lappal egy új cél felé venni az irányt.

Vízöntő
Tudod, hogy képes vagy valamire, de azt is, hogy nem lesz egyszerű dolgod, ha véghez akarod vinni. A befektetett munka azonban most sokszorosan megtérülhet, ezért érdemes dolgozni.

Halak
Ne hagyatkozz másokra, amikor a saját sorsod a tét. Hozd meg a saját döntéseidet, és kövesd az elképzeléseidet, bármi is történik. Te vagy az egyetlen, aki tudja, milyen úton van a helyed. (bien.hu)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!