Ugrás a tartalomra

Minap-indító (2023.05.08.) - Időjárás, Levegőminőség, útinform, horoszkóp

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. május 08. hétfő 07:58
Száraz, szeles, az évszakhoz képest hűvös időjárás várható. A horoszkóp szerint a mai nap alkalmas a számvetésre.
Fotó: Juhász Ákos

Időjárás

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése alapján a záporok, zivatarok zöme éjszaka fokozatosan lecseng, reggel, délelőtt délnyugaton is megszűnik a csapadék. Hétfőn északkelet felől megerősödő széllel már száraz, az eddiginél több fokkal hűvösebb levegő érkezik fölénk. A száraz idő egészen szerda estig kitart. Változás a hét közepétől valószínű, ekkor délnyugatra már ismét nedvesebb léghullámok érkezhetnek, ebben azonban még jelentős a bizonytalanság.  

Levegőminnőség

Városszerte kiváló a levegő minősége a pmmonitoring.hu adatai szerint.

Útinform

A Miskolci Városgazda közlekedési információi hétfőre:

A Meggyesalja utcára a Reményi Ede utca – Rácz György utca között, kizárólag a lakó és az oda irányuló célforgalom behajtása engedélyezett. A város nyugati irányából érkezők az északi tehermentesítő út felé kerülhetnek, vagy a Nagyváthy utcánál térhetnek le a Szent István út irányába.
2023.04.25-től, két héten át félpályás forgalomkorlátozásra kell számítaniuk a belváros irányába közlekedő autósoknak a Szabadságharc utcában. A forgalomkorlátozás - elsősorban a reggeli csúcsidőszakban - torlódást okozhat a belváros irányába, aki teheti, kerülőútként használja az Ifjúság útját.
Balesetről nincs információ!
A jelzőlámpák a Petőfi utca 1-3. szám előtt, a Kálvin J. utca - Erzsébet tér nagy parkolónál illetve a Meggyesalja u. – Rácz Gy. utca kereszteződésében sárgán villognak.
Félpályás terelésre lehet számítani:
Balassi Bálint u. 10
Balaton u. 27
Baráthegyalja u. 110; 148
Bencések útja 79
Benedekalja u. 1-3  
Csehov u. 2
Cserép u. 14
Igazság u. 2
Kabar u. 5
Kabók L. u. 20
Kázmér u. eleje
Kis-Hunyad u. 52
Koppány u. 2
Kondor B. u. 3-5
Köztársaság útja 16
Lányi E. u 6
Malom u. – Szirmai u.  kereszteződés
Maros u. 34
Mikes Kelemen u. 4.
Móra F. u. - Erdő u. kereszteződés
Móricz Zs. u. 34
Nyár u. 18.
Negyvennyolcas u. 3-5.
Puskin - Gózon u. kereszteződés
Pillangó u. 12.
Réz u. 8.; 14
Róna u 1-3  
Selyemrét u. 2
Szekerész u 6.
Szövő u. – Csillag u. kereszteződés
Tábortűz u. 5
Tokaji F. 14
Vasöntő u. 5.
Vécsey u.15
Zsigmondy u. 2
Zsigmondy -Vágóhíd u. kereszteződés

Horoszkóp

A mai nap alkalmas a számvetésre.

Kos

Minden energiádat felhasználod, hogy egy ügy végére érj, mert fontosnak tartod, hogy nyugodtan zárd a napot. Lehet, hogy alaposan kimerülsz majd, de legalább nyugodtan hajtod álomra a fejed.

Bika

Kezd fárasztani a sok vita körülötted, és szeretnéd, ha az emberek végre egy kicsit rád is tekintettel lennének. Ha te vagy az egyetlen, aki magára vállalja a felnőtt szerepét, akkor számolnod kell azzal, hogy mások rád hárítják a felelősséget.

Ikrek

Nem szereted, amikor neked kell igazságot tenned, most mégis úgy alakulhat, hogy a te véleményed dönt egy vitában. Igyekezz pártatlan maradni, és csak olyan véleményt hangoztass, amit később is vállalni tudsz.

Rák

Elvállalsz egy komolyabb áldozatot, mert valakinek muszáj megtennie, és attól tartasz, a többiek nem teszik meg. Ne feledd, hogy ha mindig te vagy az, aki kihúzza őket a bajból, könnyen rád sózzák máskor is ezt a feladatot.

Oroszlán

Minél fáradtabb vagy, annál több időbe telik valami, ezért ha alapos munkát akarsz végezni, akkor most ne hagyd az utolsó pillanatra a dolgokat. Lehet, hogy szükséged lesz némi extra időre, hogy minden az elvárásaidnak megfelelően alakuljon.

Szűz

Rád fér egy kis kikapcsolódás, mert a nagy rohanásban elfeledkezhettél arról, hogy magadra és az egészségedre is figyelmet fordíts. Tegyél félre mindent egy kicsit, és próbálj aktívan kikapcsolódni.

Mérleg

Sok feladat áll előtted, de az egyetlen, ami megakadályozhatja, hogy minddel időben végezz, az a saját félelmed a bukástól. Állj a sarkadra, dolgozz keményen, és ha nem vesztegeted az időt, fáradozásaidat siker koronázza.

Skorpió

Fordíts ma kiemelt figyelmet az egészségedre, igyál elegendő folyadékot, egyél sok gyümölcsöt, és próbálj meg sportolni is egy kicsit. Nem csak jobban fogod érezni magadat, a kedved is egyből jobbá válik majd.

Nyilas

Sokat aggódsz valakiért, aki közel áll hozzád, és még ha tudod is, hogy nem a te felelősséged lenne megmenteni őt, mégsem tudod megállni, hogy ne állj melléje. Legyél óvatos, mert lehet, hogy nem kér a segítségedből, és ezzel magadnak is árthatsz.

Bak

Nagy lendülettel fogsz hozzá a mai naphoz, de hamarosan úgy érezheted, kimerültél, a teendőid sora pedig még hosszúra nyúlik. Próbálj meditálni egy kicsit, ha elengeded a feszültséget, máris elég erőd lesz a folytatáshoz.

Vízöntő

Valaki szeretne időt tölteni veled, és te meghatónak találod, hogy ennyire fontos vagy neki. Érdemes neked is időt találnod a közös programra, mert mindketten jól fogjátok érezni magatokat.

Halak

Néha egy apró félreértés olyan útra vihet, amelyre magadtól talán soha nem léptél volna rá, pedig izgalmas, új helyekre vezet. Ne ijedj meg a kiszámíthatatlantól, mert lehet, hogy valami értékeset hozhatsz ki belőle.

Forrás: bien.hu

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!