Ugrás a tartalomra

MINAP-INDÍTÓ (2023.06.28.) - IDŐJÁRÁS, LEVEGŐMINŐSÉG, ÚTINFORM, HOROSZKÓP

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. június 28. szerda 07:26
Szeles idő várható ma elszórt záporral, zivatarral, huszonnégy fokos maximum hőmérséklettel. Citromsárga figyelmeztetés van érvényben.
Fotó: Mocsári László

Időjárás

Szerdán kezdetben sok felhő lesz felettünk, melyekből több tájegységünkön előfordulhat eső, zápor. Délutánra felszakadozik a felhőzet, kisüt a nap, de az időnként megnövekvő gomolyfelhőkből futó záporok, zivatarok többfelé kialakulhatnak. Élénk, helyenként erős lökések kísérhetik az északnyugati szelet. Hajnalban 12-18, délután 22-27 fokot mérhetünk.

Orvosmeteorológia

Szerdán sokfelé még hidegfronti tünetek jelentkezhetnek.
A frontérzékenyeknél fejfájás, izom- és hasigörcsök előfordulhatnak.
Az északnyugati szél tovább fokozhatja a fejfájásos panaszokat, emellett ingerlékenységet, nyugtalanságot, alvászavarokat, keringési panaszokat, vérnyomás-ingadozást és migrént is tapasztalhatunk.
A szeles időben alacsonyabb lesz hő- és komfortérzetünk.
10 és 16 óra között a napos tájakon és időszakokban nagyon erős lesz az UV-sugárzás, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről, illetve ebben az időszakban lehetőleg kerüljük a direkt napfényt.
Figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Közlekedésmeteorológia

Szerdán kezdetben sok felhő lesz felettünk, melyekből több tájegységünkön előfordulhat eső, zápor, majd délutánra felszakadozik a felhőzet, kisüt a nap, de az időnként megnövekvő gomolyfelhőkből futó záporok, zivatarok többfelé kialakulhatnak, így több tájegységünkön előfordulhatnak vizes, csúszós útszakaszok.
Élénk, helyenként erős lökések kísérhetik az északnyugati szelet, melyek csökkenthetik a járművek menetstabilitását. Zivatarok környezetében viharos széllökések, intenzív csapadék nehezítheti a közlekedést. (idokep.hu)


Levegőminőség 

A pmmonitoring.hu oldalán csupa nevető fej fogad, ami azt jelenti, hogy városunkban ma reggel jó a levegő minősége. 

Útinform

A Városgazda közlekedési információi a reggeli órákban:

Útlezárás:

A Meggyesalja utcára a Reményi Ede utca – Rácz György utca között, kizárólag a lakó és az oda irányúló célforgalom behajtása engedélyezett. A város nyugati irányából érkezők az északi tehermentesítő út felé kerülhetnek, vagy a Nagyváthy utcánál térhetnek le a Szent István út irányába.

A jelzőlámpák a Petőfi utca 1-3. szám előtt, a Kálvin J. utca - Erzsébet tér nagy parkolónál illetve a Meggyesalja u. – Rácz Gy. utca kereszteződésében nem működnek.

Félpályás terelésre lehet számítani:

Alföldi u. 22
Alsó Papírgyár telep. 4.
Álmos u. 43
Balaton u. 2
Barlang u. 8
Bedegvölgy u.2
Bercsényi u. 25
Csokonai u. 76
Dráva u. 12
Előhegy u. 96
Egressy G u. 39
Erdő sor 15; 17; 17/b;
Eszterházy u. – Semmelweis u. kereszteződés
Fadrusz J. u.14
Futó u. – Egri u. sarok
Forrásvölgy u. 42-44
Görögszőlő u. - Drenkahegy u. kereszteződés
Hutás u. 3
Horváth L. u. 3-5
Kabar u. 5
Költő u. 26
Laborc u. - Iskola tér kereszteződés
Malom u. – Szirmai u.  kereszteződés
Meggyesalja u.16
Mikes Kelemen u. 4
Nádas u. 1
Nyár u. 18.
Negyvennyolcas u. 3-5.
Puskin - Gózon u. kereszteződés
Pillangó u. 12.
Selyemrét u. 2
Soltész N. K. u. 64
Tábortűz u. 5; 9.
Üteg u. 3; 5
Vasöntő u. 5
Vécsey u. 12
Vörösmarty u. 54
Zászló u.14.
Wesselényi u. –  Gyár u. kereszteződés

Horoszkóp

Kos
Valaki megbízik benned, és te nagyon nem szeretnél csalódást okozni neki, így minden tőled telhetőt megteszel, de félsz, hogy ez nem lesz elég. Okkal bízott meg benned, te se kételkedj hát saját magadban.

Bika
Nem egyszerű bizalmat szavaznod valakinek, aki már olyan sokszor csalódást okozott. Lehet, hogy itt az ideje, hogy magadra kezdj gondolni, és ne mások érdekeit nézd. Szállj védelemre a magad oldalán.

Ikrek
Jó híreket kapsz, egyelőre azonban nem akarod világgá kürtölni őket. Ne feledd azonban, hogy van a környezetedben valaki, aki legalább annyira izgatott - őt ne várasd sokáig, és mindenképpen oszd meg vele az örömödet.

Rák
Mindenki sikeres akar lenni, de nem sokan hajlandóak tenni is a dologért. Benned azonban él az elhatározás, és tudod, hogy elég erős vagy ahhoz, hogy végigvidd a tervedet. Ma végre a várva várt lehetőség is megérkezik.

Oroszlán
Szeretnéd kivívni valaki elismerését, de vigyázz, mert ha túl erősen próbálod, azzal éppen hogy visszatetszést válthatsz ki. Csak maradj önmagad, tedd azt, amit helyesnek gondolsz, és a dolgok maguktól kialakulnak majd.

Szűz
Hiába dolgozol keményen, úgy érzed, éppen csak utoléred magadat, de nem haladsz előre. Most ne csüggedj, mert már úton a segítség, és hamarosan kedvező fordulatot vesznek a dolgok.

Mérleg
Tanácsot kérsz valakitől, és abban bízol, hogy ő is azt mondja, amit hallani szeretnél. Ne feledd azonban, hogy a végső döntést neked kell majd meghoznod, és ha az fájdalmas, akkor senki nem szereti hangosan is kimondani.

Skorpió
Igyekszel nyugodt maradni egy olyan helyzetben is, amit pedig nagyon igazságtalannak érzel, de tudod, hogy nem most van itt a megfelelő pillanat, hogy cselekedj. Amikor azonban az alkalom elérkezik, ne késlekedj tovább.

Nyilas
Nem egyszerű féket tenni most az indulataidra, azt szeretnéd, hogy minél előbb meg tudj szabadulni egy súlyos tehertől, de lehet, hogy ezúttal nem a sebtapasz gyors letépése a legegyszerűbb mód.

Bak
Úgy érezheted, kicsúszik a lábad alól a talaj, de ne ess kétségbe. A dolgok változhatnak, de ha minden kötél elszakad, nem is lesz, ami megkötne többé. A helyzet most talán ijesztő, de lehet, hogy éppen egy friss, új kezdetre volt szükséged.

Vízöntő
Hiába bíztál meg valakiben, sokadszorra is visszaél a bizalmaddal, és most már azt gondolod, hogy talán rajtad is múlik a dolog. Ne hagyd, hogy valaki játszadozzon az érzéseiddel.

Halak
Nem könnyű belátni, ha valaki jobb valamiben, különösen, ha te is sokat tettél az ügy érdekében. Attól azonban, hogy nem a legjobb vagy, még nem kell rossznak is lenned. Hidd el, hogy szükség van itt rád. (bien.hu)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!