Ugrás a tartalomra

MINAP-INDÍTÓ (2023.07.06.) – IDŐJÁRÁS, LEVEGŐMINŐSÉG, ÚTINFORM, HOROSZKÓP

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. július 06. csütörtök 07:56
Nyárias időnk lesz, helyenként záporral, zivatarral. Figyeljünk a magas UV sugárzásra, védjük a bőrünket a szabadban!
Fotó: Juhász Ákos

Időjárás

Csütörtökön a változóan napos-felhős időben több tájegységünkön is kialakulhatnak időnként záporok, zivatarok. Felhőszakadással, jégesővel kísért hevesebb viharok elsősorban az ország keleti-északkeleti harmadán fordulhatnak elő. Az északi-északnyugati szél sokfelé élénk, helyenként erős lehet, de a zivatarokat viharos széllökések is kísérhetik. Hajnalra néhol pára, köd képződhet. Reggel 13 és 20, délután 24 és 33 fok között alakulhat a hőmérséklet, az Alföldön mérhetjük a legmagasabb értékeket, de a zivatarokat követően hirtelen visszaeshet a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia

Csütörtökön sem lesz felettünk front, de továbbra is fülledt marad az idő, ami már az egészséges szervezetet is igénybe veheti.
Elsősorban az idősek és a keringési rendszer panaszaival élők veszélyeztetettek, náluk rosszullét, fejfájás, vérnyomás-ingadozás és szívpanaszok is felléphetnek.
Megnyúlhat a reflexidő, kevésbé lehet pihentető az alvás, szédülés, koncentrálási problémák, nehézlégzés is jelentkezhet.
Zivatarok környezetében az asztmások állapota romolhat, így nekik célszerű ezeket az időszakokat zárt térben tölteni.
10 és 16 óra között a naposabb tájakon és időszakokban nagyon erős lesz az UV-sugárzás, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről, illetve ebben az időszakban lehetőleg kerüljük a direkt napfényt.
Figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Közlekedésmeteorológia

Csütörtökön több tájegységünkön is kialakulhatnak időnként záporok, zivatarok.
Felhőszakadással, jégesővel kísért hevesebb viharok elsősorban az ország keleti-északkeleti harmadán fordulhatnak elő.
A záporok, zivatarok környezetében vizes, csúszós útszakaszokra kell számítani, hirtelen lecsökkenhet a látótávolság, valamint az intenzívebb gócok miatt vízátfolyások is nehezíthetik helyenként a közlekedést.
Az északi-északnyugati szél sokfelé élénk, helyenként erős lehet, de a zivatarokat viharos széllökések is kísérhetik, melyek jelentősebb mértékben ronthatják a járművek menetstabilitását.
A naposabb tájakon és időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Hajnalban, reggel néhol pára, köd okozhat átmenetileg korlátozott látási viszonyokat.
Gyermekeinket, házi kedvenceinket ne hagyjuk a tűző napon álló zárt járműben! Tartsunk megfelelő követési távolságot, vezessünk óvatosan! (idokep.hu)

Levegőminőség

A pmmonitoring.hu adatai alapján, Miskolcon jó a levegő minősége.

Útinform

A Miskolci Városgazda információi szerint megkezdődött a Miskolctapolcai út felújításának első üteme, a beruházás miatt a környéken közlekedők a következő hetekben több helyen is forgalomkorlátozásra számíthatnak. A kivitelezés következő fázisában, az autósok találkozhatnak jelzőőrös irányítással, jelzőlámpával biztosított forgalomkorlátozással vagy félpályás útlezárással is. A teljes útfelújítás várható befejezése augusztus 28-ra várható.

A Dayka Gábor utca meghosszabbításának beruházásához kapcsolódó közműépítési munkálatok miatt módosult a Toronyalja utca forgalmi rendje. A Petőfi utcán a belváros irányába haladó forgalom visszakerül a régi nyomvonalra a Rácz György utca - Toronyalja utcára. A Toronyalja utcán sávszűkítéssel kell számolni. Az Erzsébet tér irányából a Petőfi utca felé haladó forgalomnak egy forgalmi sáv továbbra is biztosított marad. Mindkét útszakaszon kérjük a járművezetőket, hogy fokozott óvatossággal és mérsékelt sebességgel közlekedjenek. 
A közműépítés, az új forgalmi rend kialakítás várhatóan egy hónap időtartamot vesz igénybe.

A jelzőlámpák a Petőfi utca 1-3. szám előtt, a Kálvin J. utca - Erzsébet tér nagy parkolónál illetve a Meggyesalja u. – Rácz Gy. utca kereszteződésében nem működnek.

Félpályás terelésre lehet számítani:

Alföldi u. 22
Alsó Papírgyár telep. 4.
Álmos u. 43
Balaton u. 2
Barlang u. 8
Bajza u. 4
Bedegvölgy u.2
Bercsényi u. 25
Besenyői u. 6
Csokonai u. 76
Dráva u. 10; 12
Előhegy u. 96
Egressy G u. 39
Erdő sor 15; 17; 17/b;
Ernye bán u. 25
Eszterházy u. – Semmelweis u. kereszteződés
Fadrusz J. u.14
Futó u. – Egri u. sarok
Forrásvölgy u. 42-44
Görögszőlő u. - Drenkahegy u. kereszteződés
Gyár u. – Damjanich u. kereszteződés
Horváth L. u. 3-5
Kabar u. 5
Koppány u. 16
Költő u. 26
Középszer 32.
Laborc u. - Iskola tér kereszteződés
Malom u. – Szirmai u. kereszteződés
Meggyesalja u.16
Mikes Kelemen u. 4
Móricz Zs. u. 10
Nádas u. 1
Nyár u. 18.
Negyvennyolcas u. 3-5.
Puskás T.u.26
Puskin - Gózon u. kereszteződés
Pillangó u. 12.
Réz u. 5
Selyemrét u. 2
Soltész N. K. u. 64
Tábortűz u. 5; 9.
Üteg u. 3; 5
Vas u 2/a
Vasöntő u. 5
Vécsey u. 12
Vörösmarty u. 54
Zászló u.14.
Zoltán u. 10
Wesselényi u. – Gyár u. kereszteződés

Horoszkóp

Kos
Már érzed a szabadság ízét, és egyre nehezebb odafigyelni a feladataidra. Mégis érdemes még egy kicsit kitartani, hogy ne veszítsd el a pihenés örömét valami olyasmi miatt, amit korábban is elintézhettél volna.

Bika
Megváltozik néhány dolog, és egyáltalán nem is bánod, hogy így alakul. Lehet, hogy úgy megszokod az új dolgot, hogy amikor visszaállnak az eredeti állapot, meg is tartasz néhány változót.

Ikrek
Úgy döntesz, hogy vállalsz egy komoly kihívást, de ehhez az kell, hogy valaki támogasson ebben, és az ő szavát még nem hallottad. Legyél kitartó és határozott, akkor ő is áldását adja majd a dologra.

Rák
Húzz meg egy határt, amin senkit nem hagysz túllépni, különben azt kockáztatod, hogy valaki más miatt veszíted el a saját javaidat is. Egy dolog segíteni, és egy másik hagyni, hogy kihasználjanak.

Oroszlán
Senkit nem akarsz sürgetni, de azt is tudod, hogy amíg valaki nem fejezett be egy fontos dolgot, addig te sem tudsz a következő feladatra figyelni. Várj türelmesen, de készíts elő mindent, amit tudsz.

Szűz
Mindig jól esik learatni a munkád gyümölcsét, és főleg most, amikor kicsit elveszett a lelkesedésed, jó érzés tudni, hogy van miért dolgoznod. Lebegjen a cél a szemed előtt, és ez erőt ad a továbbiakhoz is.

Mérleg
Nem esik jól, amikor úgy érzed, hogy valaki lenéz rád, és talán egy kicsit sajnál is. Ha azonban te jól érzed magadat a bőrödben, akkor ne hagyd, hogy ez megváltozzon. Lehet, hogy ő is csak magát próbálja a te sajnálatoddal vigasztalni.

Skorpió
Még egy utolsó nagy erőbedobásra van szükséged, mielőtt pihenhetsz egy kicsit, azon viszont sok múlik, hogy a mai napot hogyan zárod. Ne hagyj elvarratlan szálakat, minden ügy végére tegyél pontot.

Nyilas
Hiába a sok apró siker, úgy érzed, mindez nem sokat ér, ha a nagyobb célod nem kerül közelebb. Pedig valójában az is formálódik, csak nem szabad túl türelmetlennek lenned. Addig is örülj a kis dolgoknak.

Bak
Lehet, hogy még nem állsz készen arra, hogy végleges döntést hozz, de a szíved mélyén már te is sejted, hogy mi lesz a válaszod. Mondd el a terveidet valakinek, akiben bízol - hangosan kimondva rájössz, jó helyen jársz-e.

Vízöntő
Szeretnél segíteni valakinek, de nem tudod, hogyan tehetnéd, és abban sem vagy biztos, hogy rá van szorulva a segítségedre. Egyelőre csak azt akarod, hogy a mostani helyzet megoldódjon, és mindketten élvezni tudjátok a pillanatot.

Halak
Van néhány szabad perced, amit szeretnél tervezgetésre fordítani, de vigyázz, nehogy az álmodozás megakassza a lendületedet! Akkor fogod igazán jól érezni magadat, ha nem csak várod a sikert, de teszel is érte. (bin.hu)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!