Ugrás a tartalomra

MINAP-INDÍTÓ (2023.10.12.) - IDŐJÁRÁS, ÚTINFORM, LEVEGŐMINŐSÉG, HOROSZKÓP

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. október 12. csütörtök 10:32
Visszatér az őszi napsütés és a nyárias meleg, akár 28 fok is lehet. Front nem lesz, de a vérnyomás liftezhet fel-le.
Fotó: Juhász Ákos

Időjárás

Csütörtökön a napsütést elsősorban fátyolfelhők szűrhetik, csak kevés helyen lehetnek vastagabb felhők az égen. Csapadék nem várható. A reggel elsősorban nyugaton és északon lehet ködös, párás, néhol ködszitálás nem kizárt a hajnali órákban. Napközben helyenként feltámad a déli-délnyugati szél, keleten élénk lökések kísérhetik. Tovább melegszik az idő, a csúcshőmérséklet 22 és 28 fok között alakul - írja az idokep.hu.

Orvosmeteorológia

Csütörtökön nem érkezik front, de a magasban zajló melegedés hatására az érzékenyek körében melegfronti tünetek jelentkezhetnek.
Gyulladásos panaszok, vérnyomás-ingadozás, migrén, dekoncentráltság, tompaság egyaránt előfordulhat.
A hűvös hajnali, reggeli órákban felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi panaszok.
A nyirkosabb hajnali órákban nagy lesz a fertőzésveszély, valamint felerősödhetnek a légzőszervi panaszok.
A naposabb idő jó hatással lesz hangulatunkra, közérzetünkre. Nagy lesz a megfázásveszély, ezért öltözzünk rétegesen!

Közlekedésmeteorológia

Csütörtökön hajnalban, reggel több helyen ismét okozhat pára, köd átmenetileg korlátozott látási viszonyokat, ködszitálás néhol enyhén csúszós utakat. Keleten néhol élénk déli, délnyugati szél csökkentheti kissé a járművek menetstabilitását.g

Levegőminőség 

Városszerte jó, illetve megfelelő kategóriába esik a levegő minősége. A diósgyőri végeken már látszik, hogy beindult a fűtési szezon, a zártabb völgyekben romlik a levegő - derül ki a pmmonitoring.hu szerda reggeli adataiból.

Útinform

A Városgazda közlekedési információi:

Útlezárás:
A miskolctapolcai utak fejlesztésének részeként 2023. október 16-án (hétfő) a kivitelező megkezdi a Miskolctapolcai és Csabai út, valamint a Fagyöngy utca burkolatának a felmarását, amelyet 100 méteres szakaszokban, félpályás útlezárás és jelzőőrös forgalomirányítás mellett valósít meg. A munkavégzés előreláthatóan öt munkanapot vesz majd igénybe.
A Thököly-híd környékén útlezárásokkal járó munkák kezdődtek. A híd térségében körülbelül 75 méter hosszban, az Újgyőri főtér felé a Kiss Ernő utca külső forgalmi sávját lezárják. A híd szélesítéséhez szükséges cölöpözési munkák érdekében, a hídon egy forgalmi sávra szűkül a gépjármű-közlekedés, jelzőlámpás forgalomirányítás mellett. A csomópont forgalmát továbbra is jelzőlámpa szabályozza majd. 
A Kiss Ernő utcát keresztező gyalogos átkelőhely fennmarad, a híd területén külön gyalogos közlekedési folyosót építenek ki.
A Dayka Gábor utca meghosszabbításának beruházásához kapcsolódó közműépítési munkálatok miatt módosult a Toronyalja utca forgalmi rendje. A Meggyesalja utcára a Reményi Ede utca – Rácz György utca között, kizárólag a lakó és az oda irányúló célforgalom behajtása engedélyezett.
A város nyugati irányából érkezők az északi tehermentesítő út felé kerülhetnek, vagy a Nagyváthy utcánál térhetnek le a Szent István út irányába.
Kérjük a járművezetőket, hogy fokozott óvatossággal és mérsékelt sebességgel közlekedjenek. 
A jelzőlámpák a Petőfi utca 1-3. szám előtt, a Kálvin J. utca - Erzsébet tér nagy parkolónál illetve a Meggyesalja u. – Rácz Gy. utca kereszteződésében nem működnek.
Kálvin J. u. – Papszer u. kereszteződésében nem működnek a fényjelző berendezések.

Félpályás terelésre lehet számítani:

Aradi u. 35

Avar u. 12

Balassi B. u. 15

Bányamécs u. 11

Brassói u. 34

Bárczay u. 13

Báthori sor 55

Benyiczky u. - Eszperantó u. kereszteződése

Besenyői u. 6

Bezerédi u. 28

Bíró u. 10

Bükkszentlászló fő út 9

Csortos Gy. u.- Lányi E. u. kereszteződése

Deák F. u. 11

Előhegy u. 54

Erdősor u. 22; 52

Erenyő u. 86

Farkas Jenő u. 15

Fém u. 4

Garam u. 4

Gyula u.15

Irinyi J.u. - Iván u. kereszteződés

Kabar u. 5

Kis-Hunyad u. 55

Koboz u.2.

Középszer u. 40; 42

Lévay u. - Zrínyi I. u. kereszteződés

Malom u. – Szirmai u. kereszteződés

Maros u. – Görögszőlő u. kereszteződés

Mányoki Á. u. 52

Mikes Kelemen u. 4

Nyár u. 19

Negyvennyolcas u. 3-5.

Puskin - Gózon u. kereszteződés

Pillangó u. 12.

Pozsonyi u. 27

Reptéri út 2-4

Réz u.7

Serház u. 4

Sütő J. u. 23

Szabadság u.20

Szamos u. 35

Tábortűz u. 3

Tulipán u. 16

Vasöntő u. 5

Vásárhelyi P. u. 2

Zrínyi I. u. 53

Horoszkóp

Kos
Jól esik, hogy valaki egy nehéz helyzetben is melletted áll, és támogat, de jobban örülnél, ha egyedül is meg tudnál oldani egy feladatot. Lehet, hogy csak az önbizalmad hiányzik ehhez.

Bika
Kicsit elúszol a terveiddel, és ez sokkal jobban feszélyez, mint amennyire azt megengedhetnéd magadnak. Most nincs idő a pánikra, inkább egy megoldást kell találnod, a lehető leggyorsabban.

Ikrek
Kivételes lehetőséget kapsz, amivel ha élsz, akkor a jövőben sokkal kisebb teher fogja nyomni a válladat. Ez azonban azt is jelenti, hogy kevesebb dicsőség jut - gondold át, mennyire fontos a rivaldafény.

Rák
Egyelőre nem akarsz a véleményedről beszélni, mert félsz, hogy kiderül, mások nagyon másképpen gondolkodnak. Ne feledd, hogy neked is jogod van a szabad vélemény megformálásához.

Oroszlán
Gyorsan cselekszel, és ez gyors eredményt is hoz, de ha később mégis megváltoztatnád a véleményedet, akkor nem lesz ilyen könnyű visszafelé is táncolni. Ne kapkodj, de cselekedj a belátásod szerint.

Szűz
Olyan híreket kapsz, amik nagyon meglepnek, de hamarosan kiderül, hogy nem lehetetlen a magad javára forgatni az események alakulását. Valaki, akinek korábban szívességet tettél, most viszonozza a dolgot.

Mérleg
Tudod, hogy a nagyobb jó érdekében cselekszel, mégis nehéz terhet viszel magaddal, és olyan feladatok várnak rád, amelyek meg is ijeszthetnek. Ne hagyd, hogy ez eltántorítson a terveidtől.

Skorpió
Versenyt futsz az idővel, és közben talán nem is sejted, hogy saját magadat próbálod meg leküzdeni. A végeredmény kimerítő lehet, de ha eléred a célodat, akkor megérte az áldozatot.

Nyilas
Szeretnéd, ha valaki elismerné, amit eddig tettél, most különösen jól esne, ha valaki támogatná az elképzeléseidet is. Szerencsére találsz erre alkalmas személyt, aki kicsit feltornázza az önbizalmadat.

Bak
Szigorú feltételeket szabsz magadnak, de legyél óvatos, mert ha ezeket sorra elbukod, az nem fog segíteni az önbizalmadon. Néha lazíts is egy kicsit, hogy ne veszítsd el a lelkesedésedet sem.

Vízöntő
Úgy érzed, hogy valaki nem ért meg téged, vagy csak nem tudja tartani a tempót a szárnyaló fantáziáddal. Nem árt arra is gondolni, hogy talán egy kicsit túlságosan is elrugaszkodtak most az elképzeléseid.

Halak
Régóta hajtod magadat egy álom megvalósítása érdekében, de amikor közel kerülsz a célhoz, megijeszthetnek a lehetőségek. Döntsd el, hogy tényleg ezt szeretnéd-e, és ragaszkodj a döntésedhez. (bien.hu)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!