Ugrás a tartalomra

MINAP-INDÍTÓ (2024.01.10.): IDŐJÁRÁS, LEVEGŐMINŐSÉG, ÚTINFORM, HOROSZKÓP

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. január 10. szerda 08:09
Sok napsütést jósolnak mára, ami ránk is fér a kora reggeli, helyenként a mínusz tizenkét fokot is elérő kemény fagy után. Az év végi kora tavasz után ránk rúgta az ajtót a tél. Sapka, sál, védőital erősen ajánlott.
Fotó: Horváth Csongor

Időjárás

Szerdán országszerte derült, napos, száraz időre készülhetünk. Hajnalban délen néhol párássá válhat a levegő, kevés ködfolttal is találkozhatunk. A légmozgás nem lesz jelentős. Hajnalban erős fagyokra kell számítani, az északi völgyekben néhol -15 fok is lehet. Kora délutánra -1 és +4 fok közé melegszik a levegő.

Orvosmeteorológia

Szerdán nem várható fronthatás, de a hideg lesz, reggel erős fagyokra kell számítani.
Emiatt sajoghatnak végtagjaink, felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok. A hideg, száraz időben könnyen kiszáradhatnak nyálkahártáyink, nagy lesz a megfázás kockázata. A sok napsütés viszont jó hatással lesz hangulatunkra, közérzetünkre. Öltözzünk melegen, sapka, sél, kesztyű viselése is ajánlott. Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket, és ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem!

Közlekedésmeteorológia

Szerdán nem várható közlekedést veszélyeztető időjárási jelenség, a napos időben érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. A fagyos reggel miatt indulás előtt érdemes több időt fordítani járművünkre.

Levegőminőség

Amint elállt a szél, amely napokon át elfújta a városunk felől a füstöt, port, szennyezett levegőt, máris jelentősen romlott a levegő minősége. Különösen a diósgyőri és belvárosi részeken. De a többi kerületben is vegyes a kép, ahogy az látható a pmmonitoring.hu oldalon. (idokep.hu)

Útinform

Megcsappantak a Városgazda közlekedési információi a város útjairól, az útfejlesztések miatti lezárások megszűntek, de van, amire azért nem árt figyelni. Ezeket szedte csokorba kedd reggel is a városüzemeltetésért felelős cég: 


A Kálvin J. u. – Papszer u. kereszteződésében sárgán villognak a fényjelző berendezések, illetve a Várközi Lajos u. – Repülőtéri út kereszteződésben is.

Félpályás terelésre lehet számítani:
Besenyői u. 6
Diófa u. 3
Egres u. 8
Fenyő u. 64
Ifjúság útja 11. sz. mögött
Jegenyés u. 15
Katowice u. 49
Kis-Hunyad u. pékségnél
Klapka Gy. u. - Coop-nál
Koboz u. 45
Mikes Kelemen u. 28
Munkás u. 5
Nagyszebeni u. 3
Pillangó u. 12.
Szabó Ervin u. 7-9
Szekerész u. -Tüzér u. kereszteződés

Horoszkóp

Kos
Olyan terheket is magaddal cipelhetsz, amelyek nem hozzád tartoznak, mégsem tudod letenni őket, mert kímélni akarod a környezetedet. Nem vállalhatsz mindig minden problémát magadra, mert előbb vagy utóbb összeroppansz a súly alatt. Szép, ha segítesz, de ne próbáld mások életét helyettük megoldani.

Bika
A mai nap a csendes megfigyelésekről szól, más számára talán úgy tűnhet, hogy nem vagy elég lelkes vagy produktív, pedig a belső derűdet megtalálva ma nyugodtan figyelhetsz a külvilág történéseire, és olyan értékes tapasztalatokat vonhatsz le, amelyeket a későbbiekben jól hasznosíthatsz.

Ikrek
Keresel valamit, ami nélkül úgy érzed, nem boldogulhatsz, pedig ha elengednéd a félelmedet, és megpróbálnád nélküle élni az életedet, rájönnél, hogy így is megállsz a lábadon. Az állandó kutakodás és aggódás helyett próbálj annak örülni, amid van, amire igazán szükséged van, az úgy is meg fog találni téged.

Rák
Aki mindig a lába elé néz, talán nem bukik orra, de nem is látja meg, milyen szép az ég. Néha érdemes kockáztatni, úgy belevágni egy kalandba, hogy nem mérlegelsz előtte hosszasan, vagy nem aggódsz a következmények miatt. Ragadj ma meg egy lehetőséget, mert a tapasztalatból, akár jó, akár rossz lesz végül, sok mindent megtanulhatsz.

Oroszlán
Szeretnéd megosztani valakivel a problémáidat, de úgy tűnik, a környezeted ma nem nyitott feléd. Ne vedd ezt személyes sértésnek, valószínűleg csak ők is a saját bajukkal vannak elfoglalva, és nem veszik észre, hogy szükséged lenne rájuk. Ha végül egyedül is megoldod a helyzetedet, sokkal nyugodtabban és elégedettebben térsz ma nyugovóra.

Szűz
A legjobb dolgok nem mindig tűnnek első ránézésre is biztatónak, de az ijesztő felszín sokszor hatalmas meglepetéseket tartogat. Ne gondolj mindig a legrosszabbra, és ne ítélj meg ma valamit az első benyomásod alapján, mert ha tovább tudsz lépni az előítéleteiden vagy aggodalmaidon, akkor olyan élményben lehet részed, ami hosszú időre megváltoztatja az életedet.

Mérleg
Ma végre randira hívhat valaki, akire régóta vársz, de nem biztos, hogy végül minden úgy alakul, ahogyan szeretted volna. Lehet, hogy a szerelmet nem üldöznöd, hanem elfogadnod kéne, és észrevenned, hogy valaki akkor is melletted volt, amikor a legrosszabb pillanataidat élted, és nem váratott meg hosszú heteken vagy éveken keresztül.

Skorpió
Semmi nem maradhat örökre titokban, és ma különösen nagy az esély arra, hogy olyasmi derül ki, amit inkább megtartottál volna magadnak. Gondold át, hogy nem jobb-e, ha elé mész a dolgoknak, és magad vallasz be valamit, ami miatt feszélyezve érzed magad. A lelki megtisztulás a jövődre is jó hatással lehet.

Nyilas
Amikor úgy érzed, minden veszve van, egy családtagod segíthet, hogy a felszínen maradj, és így végül az utat is meglátod, ami kivezet a mostani problémáidból. Nem mindig egyszerű megőrizni a reményt, de ha elveszíted, szinte lehetetlen lesz változtatni a sorsodon. Bízz önmagadban, és sikerrel zárul a küldetésed.

Bak
Nem mindig az erő és a lendület vezet megoldáshoz, néha a finom, apró lépések vezetnek eredményhez. Lehet, hogy többször is meg kell próbálkoznod valamivel, mire megtalálod a megoldáshoz vezető utat, de ha kitartasz, és nem figyelsz a negatív hangokra, elérheted a célodat, és akkor már nem számít többé, hány kudarc van mögötted.

Vízöntő
Próbálj ma egy kicsit felülemelkedni a jelenlegi helyzeteden, és onnan nézni a problémáidat. Ha távlatokból szemléled a mai napot, rá fogsz jönni, hogy mi az, ami valójában értékes, és mi az, ami kevésbé fontos. Ne hagyd, hogy mások befolyásolják az értékítéletedet, mert nem biztos, hogy hosszú távon ők lesznek a sikeresek, még ha most úgy is tűnhet, hogy nyerésre állnak.

Halak
A kudarc és a bukás nem balszerencse, hanem az élet, és a sikerhez vezető út része. Ha ma valami nem sikerül, ne erőltesd az ellenkezőjét, inkább fogadd el a kialakult helyzetet, és tanulj valamit a hibából. A tapasztalat, hogy ebből a helyzetből is képes vagy felállni, erősebbé és kitartóbbá tehet, ráadásul az eredményeidet is jobban megbecsülöd majd, amikor végre eléred őket. (bien.hu)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!