Ugrás a tartalomra

Minap-Indító (2024.02.13.) – Időjárás, Orvosmeteorológia, Levegőminőség, Útinform, Horoszkóp

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. február 13. kedd 07:39
A Miskolc, Békéscsaba tengely mentén az erősen felhős területeken záporok alakulhatnak ki.
Fotó: Juhász Ákos

Időjárás

Keleten is csökken a felhőzet, de napközben egy összeáramlás - a Miskolc-Békéscsaba vonal - mentén maradnak erősen felhős területek, ahol további záporok kialakulhatnak. A Dunántúlon változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel, ott csak kevés helyen lehet zápor. Az északnyugati szelet nagyobb területen erős lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 és 13 fok között várható. Késő estére 1 és 8 fok közé csökken a hőmérséklet – olvasható a HungaroMet Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. honlapján.

Orvosmeteorológia

HungaroMet Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzése alapján az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet.

Levegőminőség

Miskolc egész közigazgatási területén jó a levegő minősége a pmmonitoring.hu adatai szerint. Kivételt képez Görömböly, ahol megfelelő és Selyemrét, ahol szennyezett a levegő. 

Útinform

Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. ma reggeli információi alapján:

Kálvin J. u. – Papszer u. kereszteződésében sárgán villognak a fényjelző berendezések.

Félpályás terelésre lehet számítani:
Alföldi u. 4
Balázsdiák u. - Bércalja u. kereszteződés
Csokonai V. M. u. 130
Egres u. 8
Ernyebán u.15
Erzsébetsétány 53/a
Feszty Á. u. 11/b
Gorkij sor 65
Gózon Lajos u. - Jedlik Ányos u. kereszteződés.
Kázmér u. 12
Kis-Hunyad u. 49
Kondor Béla – Vas Gereben u. kereszteződés
Lonovics utca 2
Mogyoró u. - Szervezet u. kereszteződés
Papszer u. 1
Puskás T. u. 5
Szentistványi út 32
Üllő u. – Fenyves u. kereszteződés
Vécsey u. 11

Horoszkóp

Kos

Kivételesen nem bánod, ha valaki elvégzi helyetted a munka nagyobbik részét, mert ma jól esne egy kis pihenés. Minél többet lazítasz, annál fáradtabbnak érzed azonban magadat. Ha alkotsz valamit, esetleg sportolsz, mozogsz egy kicsit, kikerülhetsz ebből az állapotból, és jobban fogod érezni magadat.

Bika

Elhagyhat ma a szerencséd egy olyan helyzetben, amikor pedig nagy szükséged lenne rá. Ez azonban nem olyan nagy baj, hiszen mindig is jó voltál abban, hogy amit mások szerencsével érnek el, azt te kemény munkával és kitartással megszerezd. Most sem lesz ez másképp.

Ikrek

Egy lelkiismereti kérdés nem hagy ma nyugodni, és nehezen koncentrálsz miatta, legyen szó családi vagy munkahelyi ügyekről. Jobb tisztázni a félreértést, akár úgy, hogy elébe mész a problémának. Ne várd meg, amíg már nem lehet tovább kerülgetni a témát, mert addig nagyon sok energiát elemésztesz fölöslegesen.

Rák

Hallgasd ma figyelmesen, mit akar mondani neked a párod, mert a szavai mélyén egy sokkal mélyebb vallomás lapul, mint ami elsőre is hallható. Ha nyitott vagy, és nem erőltetsz semmit, de mégis támogatod a beszélgetést, akkor sikerülhet végre dűlőre jutnotok egy fontos kérdésben.

Oroszlán

Itt az ideje túllépni egy régi problémán, ami már hónapok óta kísért. Engedd el a múltat, és amikor ma valami rá emlékeztet, ne akadj fent ismét, mert így soha nem leszel képes a következő szintre lépni. Utazás közben van, amit magunk mögött kell hagynunk, de ez része a fejlődésünknek.

Szűz

Gondold át ma alaposan, hogy mit miért teszel, mert a cselekedeteiddel lavinát indíthatsz el. Ha később úgy látod, hogy mindent a lehető legkörültekintőbben, alaposabban és óvatosabban végeztél el, akkor nem lesz rá okod, hogy felelősnek érezd magad a dolgok alakulásáért.

Mérleg

Jó híreket kapsz egy olyan terved felől, amit régóta szeretnél megvalósítani, és úgy tűnik, az első lépések kedvező fogadtatásra találtak. Élvezd ki a sikert, de még nem bízd el magadat, sok mindent kell még megtenned azért, hogy elérd a céljaidat.

Skorpió

Olyan akadályok gördülhetnek ma elég, amelyekkel eddig nem számoltál, és olyan valaki húzhatja át a terveidet, akiről eddig azt gondoltad, hogy maximálisan támogat. Ne hagyd, hogy ezek a nehézségek elvegyék a kedvedet, ha kitartasz, akkor a szükség órájában lesz, akitől támogatást kapsz.

Nyilas

Párod romantikus terveket szövöget, de lehet, hogy nem olyan jó az elrejtésükben, mint ahogyan azt hiszi. Ne vedd el a kedvét azzal, hogy leleplezed, és főleg ne javítsd ki, ha valamit nem jól csinál. Örülj annak, hogy próbálkozik, és vedd észre, mennyi energiát fektet abba, hogy boldoggá tegyen.

Bak

A kezdeti sikerek után úgy érzed, kicsit lassabbak haladsz előre a karriereddel, de ebben nincs is semmi meglepő, hiszen azt a munkatempót, amit az utóbbi időkben követtél, nem lehet sokáig tartani. Ha a fejlődés csak lassul, de nem áll meg, és továbbra is haladsz a céljaid felé, nincs mitől tartanod.

Vízöntő

Szeretnél a magánéletedre koncentrálni, de a munka túl sok energiát vesz most ki belőled. Ne aggódj, a párod megértő lesz, és támogatni fog, amíg a kötelességeidnek kell eleget tenned. Az este már csak a tiétek, és ekkor végre feltöltekezhetsz az érzéseitek megosztásából.

Halak

Nagy rajtad a nyomás egy közelgő határidő miatt, és ez feszültté, ingerültté tehet. Ne hagyd, hogy a pánik eluralkodjon rajtad, mert ez sehová nem vezet, az idegeskedés azonban lelassíthat és figyelmetlenné tehet. Ha kedvesen, türelmesen szólsz az emberekhez, nagyobb kedvvel és nagyobb hatékonysággal segítenek majd, hogy minden időben elkészüljön.

Forrás: Bien

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!