Ugrás a tartalomra

Minap-indító (2024.03.09.): időjárás, levegőminőség, útinform, horoszkóp

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. március 09. szombat 07:49
Gyenge faggyal jött a reggel, nagy melegünk később sem lesz a felhős ég alatt, de a miskolci kocsonyát jó eséllyel nem veri el az eső.
Tömegeket mozgatott meg pénteken a miskolci Kocsonyafesztivál. Fotó: Osztie Tibor

Időjárás

Szombaton többfelé számíthatunk napos időszakokra, de délután a Dunántúl fölé vastagabb felhők érkeznek. Kezdetben csak néhol fordulhat elő kisebb eső, majd délután és este nyugaton, valamint délnyugaton többfelé kialakulhat eső, zápor. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik a délkeleti szél, keleten, északkeleten maradhat gyenge, mérsékelt a légmozgás. Reggel ismét találkozhatunk pára- és ködfoltokkal. Hajnalban -3 és +4, délután 10 és 16 fok közötti értékeket mérhetünk - írja az idokep.hu.

Orvosmeteorológia

Szombaton melegfronti tünetek terhelhetik meg szervezetünket. Fejfájás alakulhat ki, melyet a feltámadó délkeleti szél méginkább felerősíthet, emellett fokozódhatnak a gyulladásos panaszok is. Nagyobb eséllyel fordulhat elő vérnyomás-ingadozás, keringési probléma.
A fáradtság, dekoncentráltság továbbra is jellemző lehet, különösen a felhősebb tájakon. A szeles időbenben alvászavarok, álmatlanság, nyugtalanság is jelentkezhet.

Közlekedésmeteorológia

Szombat hajnalban pára-, ködfoltok több helyen korlátozhatják a látástávolságot. Délután és este nyugaton, délnyugaton esőtől lehetnek vizesek az utak, máshol száraz körülményekre készülhetünk. A délkeleti szél többfelé élénk, erős lesz, ami csökkentheti a járművek menetstabilitását.

Levegőminőség

Szombatra virradóra sajnos az egész városban szennyezett a levegő. Egyetlen mérőponton, a Majláthban elfogadható. Nagy szelet nem jósol mára a meteorológia, ezért sajnos ez a levegő egyelőre velünk marad. Lásd a részleteket a www.pmmonitoring.hu oldalon. 

Útinform (a Miskolci Városgazda Facebook-oldalának tájékoztatása szerint):

Parkolás a Kocsonyafesztivál területén:

A Kocsonyafesztivál ideje alatt, március 7-11. között lezárják a gépkocsiforgalom elől a Kandia utca, valamint a Városház tér 9-11. mögötti köves parkolót

A területre szóló „kedvezményes lakossági parkolási engedéllyel” a környező utcákban lehet parkolni:

•    A Kandia utca esetén (Dr. Antall József park, Csengey utca, Arany János utcán a Corvin utca-Szemere utca közötti szakaszon).
•    A Városház tér 9-11. mögötti köves parkoló esetében a Pátria szolgáltatóház mögötti területet lehet igénybe venni.

Félpályás terelésre lehet számítani:

Áfonyás u. 18
Árok u. 29
Árok u. 52.
Bencések útja 79
Bodrogi Zsigmond u. 9
Hajós Alfréd u. 16
Kavics utca 34
Kőműves u. 31.,
Major u. 18
Medgyessy F. u. 4.,
Pillangó u. 12
Puskás T. u. 5
Soltész N. K. u. 36
Zsigmondi u. – Sajószigeti u. kereszteződés
Takta u. 17
Tapolcarét u. 10

Horoszkóp

Kos
Igyekszel mindenkinek a kedvében járni, de úgy érzed, miközben a sok igénynek próbálsz megfelelni, elveszíted a saját céljaidat. Ne feledd, hogy elsősorban magadnak tartozol felelősséggel, akinek pedig igazán fontos vagy, az annak fog örülni, ha azt teszed, ami téged is boldoggá tesz.

Bika
Szeretnél ma egy kicsit befelé figyelni, elrendezni néhány lelki ügyet, vagy csak lazítani egy kicsit, de az apró-cseprő gondok minduntalan kizökkentenek. Lehet, hogy jobb, ha ezt a napot inkább rászánod, hogy elrendezz valami régóta bosszantó apróságot. A nyugodtabb környezet nyugodtabb gondolatokat jelent.

Ikrek
Tele vagy energiával, és szívesen csinálnál valamit a hétvége utolsó napján, de nem igazán találsz partnert a kalandra. Ha a párod kimerült, és nincs kedve veled bolondozni, inkább kérdezd meg, tudsz-e segíteni neki valamiben. Ha gyorsabban végeztek a teendőkkel, azt ő is értékelni fogja, és talán még a te programodra is marad időtök.

Rák
Jó lenne pihenéssel tölteni a napot, de az előző hétről hazahozott munka nem engedi, hogy ma sokáig lustálkodj. Jobb, ha időben felkelsz, és már délelőtt túl esel a munka oroszlánrészén, mert ha estig halogatod a dolgot, az csak az egész napodat beárnyékolja. Ha délutánra már nem lóg feletted a feladat, belefér egy kellemes séta vagy egy mozi is.

Oroszlán
Egy látszólag apró dolog bosszant fel, ám nem is magával a ténnyel, hanem a mögötte álló okokkal van bajod. A környezeted talán nem érti, miért csinálsz a bolhából elefántot, de nem tudod leplezni az indulataidat. Önmarcangolás helyett talán jobb, ha ahhoz a személyhez fordulsz, aki tud tenni valamit a változásért.

Szűz
Számodra természetes, hogy segítesz másokon, de amikor valaki neked akar segíteni, kellemetlenül érezheted magadat. Pedig ez nem jelenti azt, hogy gyenge vagy, vagy hogy egyedül nem boldogultál volna, viszont így hatékonyabb és gyorsabb lehetsz.

Mérleg
A vasárnap a szerelem jegyében telik, olyan romantikus hangulatba kerülhetsz, hogy talán egész nap ki sem bújtok az ágyból. Turbékoltok, mint a friss szerelmesek, és egymás közelségénél többre nem is vágytok. Ha mégis ráveszitek magatokat, hogy felkeljetek, és szervezzetek valamilyen kisebb programot, az csak még szebbé teszi majd a napot.

Skorpió
Forrnak az indulatok, és egy kis feszültség, egy apró szikra is elég lehet most ahhoz, hogy a veszekedés kirobbanjon otthon. Mielőtt túlságosan belemelegedtek a vitába, gondoljátok végig, hogy valóban az okozza-e a bajt, amin veszekedtek, vagy egy mélyebb feszültségről nem mertek beszélni. Ha nem arról tárgyaltok, ami valóban okozza a bajt, sosem simítjátok el az ügyet.

Nyilas
Ideje a barátaidra is fordítani egy kis időt, különösen akkor, ha mostanában a szerelmi ügyeid miatt egy kissé elhanyagoltad őket. Mutasd meg nekik, hogy még mindig számíthatnak rád, szervezz valamilyen közös programot, mozduljatok ki együtt, vagy csak hívd fel őket, és kérdezd meg, hogy vannak Ez a te hangulatodon is többet javít, mint hinnéd.

Bak
Ne hátrálj meg, ha egyszer már meghoztál egy döntést, mindegy, ki hogyan próbál lebeszélni. A legnagyobb kalandok mindig járnak némi kockázattal is, de a díj az utazás végén megéri az áldozatot. Tedd azt, amit helyesnek érzel, akkor is, ha lesz a környezetedben néhány ember, akiknél ez a döntés nem arat majd osztatlan sikert.

Vízöntő
Lubickolsz az érzelmekben, olyan szerelmesnek érzed magadat, mint egy kisdiák, ám a boldogságba némi félelem is vegyül. Természetes, hogy aggódsz, hiszen most olyan közel engedtél magadhoz valakit, hogy ha akarná, képes lenne összetörni a szívedet. A bizalom a szerelem egyik legnehezebb része, de nélküle elképzelhetetlen a boldogság.

Halak
Egy családtagoddal való feszült viszony ma vitába torkollhat, és ha nem vigyáztok, könnyen olyasmiket mondhattok, ami elmérgesíti a helyzetet. Bárhogyan alakul is a dolog, ne feledd, hogy olyan emberrel beszélsz, aki szeret téged, és aki csak aggódik miattad. Lehet, hogy néha fájdalmas lesz, amit mond, de ezt mind csak a te érdekedben teszi. (bien.hu)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!