Ugrás a tartalomra

MiNap-indító(2023.07.10.) - Időjárás, levegőminőség, útinform, horoszkóp

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. július 10. hétfő 08:31
Eső után naptej: jöhetnek kisebb záporok, de a jó idő kitart.

Időjárás

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése azt mutatja, hogy délelőttig túlnyomóan derült vagy fátyolfelhős lesz az ég, majd gomolyfelhők is képződnek. Utóbbiakból késő délután, kora este az északi megyékben záporok, zivatarok is előfordulhatnak. Az északnyugati, nyugati szél időnként megélénkül, de zivatarok idején átmenetileg erős, viharos széllökések előfordulhatnak. A hőmérséklet délután 30, 36, késő este 19, 27 fok között alakul.

Levegőminőség

pmmonitoring.hu adatai alapján, Miskolcon jó a levegő minősége. Csupán három mérőpont adatai kerültek egyel rosszabb, megfelelő kategóriába.

Útinform

A Miskolci Városgazda információi szerint a következőkre számíthatunk a városban járva.

Útlezárás:

A Thököly-híd környékén útlezárásokkal járó munkák kezdődtek. A híd térségében körülbelül 75 méter hosszban, az Újgyőri főtér felé a Kiss Ernő utca külső forgalmi sávját lezárják. A híd szélesítéséhez szükséges cölöpözési munkák érdekében, a hídon egy forgalmi sávra szűkül a gépjármű-közlekedés, jelzőlámpás forgalomirányítás mellett. A csomópont forgalmát továbbra is jelzőlámpa szabályozza majd.

A Kiss Ernő utcát keresztező gyalogos átkelőhely fennmarad, a híd területén külön gyalogos közlekedési folyosót építenek ki.

Megkezdődött a Miskolctapolcai út felújításának első üteme, a beruházás miatt a környéken közlekedők a következő hetekben több helyen is forgalomkorlátozásra számíthatnak. A kivitelezés következő fázisában, az autósok találkozhatnak jelzőőrös irányítással, jelzőlámpával biztosított forgalomkorlátozással vagy félpályás útlezárással is. A teljes útfelújítás várható befejezése augusztus 28-ra várható.

A Dayka Gábor utca meghosszabbításának beruházásához kapcsolódó közműépítési munkálatok miatt módosult a Toronyalja utca forgalmi rendje. A Petőfi utcán a belváros irányába haladó forgalom visszakerül a régi nyomvonalra a Rácz György utca - Toronyalja utcára. A Toronyalja utcán sávszűkítéssel kell számolni. Az Erzsébet tér irányából a Petőfi utca felé haladó forgalomnak egy forgalmi sáv továbbra is biztosított marad. Mindkét útszakaszon kérjük a járművezetőket, hogy fokozott óvatossággal és mérsékelt sebességgel közlekedjenek.

A közműépítés, az új forgalmi rend kialakítás várhatóan egy hónap időtartamot vesz igénybe.

Balesetről nincs információnk!

A jelzőlámpák a Petőfi utca 1-3. szám előtt, a Kálvin J. utca - Erzsébet tér nagy parkolónál illetve a Meggyesalja u. – Rácz Gy. utca kereszteződésében nem működnek.

Félpályás terelésre lehet számítani:

Alföldi u. 22

Alsó Papírgyár telep. 4.

Álmos u. 43

Balaton u. 2

Barlang u. 8

Bajza u. 4

Bedegvölgy u.2

Bercsényi u. 25

Besenyői u. 6

Csokonai u. 76

Dráva u. 10; 12

Előhegy u. 96

Egressy G u. 39

Erdő sor 15; 17; 17/b;

Ernye bán u. 25

Eszterházy u. – Semmelweis u. kereszteződés

Fadrusz J. u.14

Futó u. – Egri u. sarok

Görögszőlő u. - Drenkahegy u. kereszteződés

Gyár u. – Damjanich u. kereszteződés

Horváth L. u. 3-5

Kabar u. 5

Koppány u. 16

Költő u. 26

Középszer 32.

Kürt u. 7

Lakatos u. 1

Malom u. – Szirmai u. kereszteződés

Meggyesalja u.16

Mikes Kelemen u. 4

Móricz Zs. u. 10

Nyár u. 18.

Negyvennyolcas u. 3-5.

Puskás T.u.26

Puskin - Gózon u. kereszteződés

Pillangó u. 12.

Réz u. 5

Selyemrét u. 2

Soltész N. K. u. 64

Tábortűz u. 5;

Üteg u. 3; 5

Vas u 2/a

Vasöntő u. 5

Vécsey u. 12

 

Vörösmarty u. 54

Zászló u.14.

Zoltán u. 10

Wesselényi u. – Gyár u. kereszteződés

Horoszkóp

Kos
Toleranciád, emberséged és mindenki iránti tiszteleted miatt összhangban vagy a téged körülvevő légkörrel. A nagylelkűséged megérinti a környezetedet. Az egyetlen dolog, amire most vágysz, hogy megértsd a körülötted lévő embereket.

Bika
Egy kicsit ma magányosnak érezheted magad. Emiatt kétségbeeshetsz, és azt képzelheted: ez vár rád a jövőben. Ugye tudod, hogy ez túlzás, kedves Bika? Ne aggódj, nem maradsz egyedül, a mai napot pedig szánd önreflexióra!

Ikrek
Néha nehéz elhinned valamit, hacsak nem látod megtörténni. Ma mégis valamilyen misztikus késztetést érzel, ami miatt elmerülhetsz a spiritualitásban vagy valamilyen filozófiai irányzatban.

Rák
Szerelem van a levegőben, Rák! Szenvedélyes pillanatokban lehet ma részed. Készen állsz arra, hogy teljes mértékben megéld a szerelmet a meglévő kedveseddel vagy akár az újjal. Tedd félre a kételyeidet és a bizonytalanságodat.

Oroszlán
A bolygóenergiák arra ösztönöznek, hogy fejleszd látnoki képességeidet. Te azon ritka emberek közé tartozol, akik mindenki más előtt érzik a világban bekövetkező változásokat, és ez ma is így lesz. Higgy magadban, és használd az adományt, amivel rendelkezel.

Szűz
Ideje dolgozni, Szűz. Jelenleg nem számíthatsz segítségre, kizárólag a természetes kreativitásodra, spontaneitásodra, képzelőerődre és eredetiségedre. Céljaid eléréséhez bizonyos mértékű pragmatizmust és önfegyelmet kell mutatnod.

Mérleg
Mit szeretnél, Mérleg? Nem mindig könnyű másokkal együtt élni. Előfordulhat, hogy túl sokat kérsz a hozzád közel álló emberektől, és nem tudod elviselni, ha nem felelnek meg magas elvárásaidnak. Az idealizmusod megnehezíti a kompromisszumkötést.

Skorpió
Valaki csalódást okozott neked, Skorpió. Kifejezetten toleráns és türelmes voltál, de ideje végre lerendezni a dolgokat, és letedd az asztalra a lapjaidat. Ne félj megtenni, amit tenned kell, hogy megvédd magad és a szeretteid.

Nyilas
Mostanában sikerült pihenned, Nyilas? Időszerű lenne jobban vigyázni a testedre. Ez a kezdeményezés boldogabbá és teljesebbé teszi az életedet. Hidd el, rövid időn belül kifizetődőnek fogod találni, hogy egészségesebb életmódot folytatsz.

Bak
A közelmúltban elvesztetted a jövőbe vetett hitedet, Bak? Nem lenne itt az ideje, hogy tegyél valamit ez ellen? Ma megtudhatod, min kellene változtatnod azért, hogy újra megjöjjön a hited, és azt érezd, sínen vagy!

Vízöntő
Ha hajlamos vagy egy kicsit túl sokat álmodozni, a valóság most utolérhet, és kellemetlenül érinthet. Arról sem árt tudnod, hogy bizonyos pénzügyi vagy szakmai célok megvalósításában előfordulhat némi késés.

Halak
Hajlamos vagy az impulzív vásárlásra, és ma is elkövetheted ezt a hibád. Mielőtt bármit is megvennél, gondold át, valóban szükséged van-e rá. Próbálj meg óvatosabban bánni a pénzeddel!

Forrás: elle.hu

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!