Ugrás a tartalomra

MiNap-indító(2023.08.10.) - Időjárás, útinform, levegőminőség, horoszkóp

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. augusztus 10. csütörtök 08:01
Mi az: délelőtt szakadozik, délután gomolyog? Hát persze, hogy a felhőzet! Azért számíthatunk némi napsütésre is, köszi augusztus!

Időjárás

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint egyre nagyobb területen szakadozik, csökken, majd napközben gomolyosodik a felhőzet, sok napsütés várható. Elszórtan - nagyobb számban a Dunától keletre - alakulhatnak ki záporok, zivatarok, de az Alpokalján sem zárható ki záporeső, majd estére mindenütt megszűnik a csapadék. Az északi, északnyugati szél elvétve élénkülhet meg, csak zivatar mentén lehet átmeneti szélerősödés. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 26 fok között alakul. Késő estére általában 13 és 18 fok közé csökken a hőmérséklet.

Levegőminőség

Városszerte kiváló a levegő minősége - írja a pmmonitoring.hu.

Útinform

Miskolci Városgazda csütörtökön is összeszedte, mire kell figyelni a városi fentartású utakon. Ezek jönnek:

Útlezárás:

Útfelújítások miatt több helyen is forgalmirend-változásra kell számítani Miskolctapolca területén, az Iglói utcában lévő buszmegállókat áthelyezik a Bay Zoltán téri parkolóba, ahol ideiglenes megállót alakítanak ki. A buszközlekedés biztosítása érdekében a parkolóban húsz helyet átmenetileg megszüntetnek, ezért a felújítás ideje alatt a gépkocsival közlekedőknek érdemes az Enyedi György utcai nagyparkolót vagy a Győri utcai díjköteles parkolót használniuk. Megkezdődött a Fagyöngy utca, a Csabai utca és a Görömbölyi utak felújítása is. A kivitelezéssel érintett szakaszokon forgalmirend módosítás, egyirányúsítás, valamint félpályás forgalomkorlátozás lesz érvényben. A parkolóhelyeket is korlátozott számban lehet igénybe venni.

A távfűtési körvezeték építése miatt a Szentgyörgy utcán forgalomkorlátozás lép életbe, távhőszolgáltatás biztonságát fokozó beruházás következő szakaszában felbontásra kerül a 2×2 forgalmi sávos Szentgyörgy utca is. Az út bontását a megbízott kivitelező szakaszolva fogja végezni irányonként egy-egy forgalmi sáv folyamatos fenntartásával. A munkálatok idején mindkét irányból megállási tilalom lép életbe a Szentgyörgy u. 39-41. sz. és a Szentgyörgy. u. 52. sz. melletti buszmegállók környezetében a buszmegállók megközelíthetősége, a busz közlekedés biztosítása érdekében. A munkavégzést követően a Szentgyörgy utca érintett szakaszának helyreállítását a megbízott vállalkozó várhatóan a 2023/24-es iskolai tanév kezdete előtt elvégzi.

A Thököly-híd környékén útlezárásokkal járó munkák kezdődtek. A híd térségében körülbelül 75 méter hosszban, az Újgyőri főtér felé a Kiss Ernő utca külső forgalmi sávját lezárják. A híd szélesítéséhez szükséges cölöpözési munkák érdekében, a hídon egy forgalmi sávra szűkül a gépjármű-közlekedés, jelzőlámpás forgalomirányítás mellett. A csomópont forgalmát továbbra is jelzőlámpa szabályozza majd. 
A Kiss Ernő utcát keresztező gyalogos átkelőhely fennmarad, a híd területén külön gyalogos közlekedési folyosót építenek ki.

A Dayka Gábor utca meghosszabbításának beruházásához kapcsolódó közműépítési munkálatok miatt módosult a Toronyalja utca forgalmi rendje. A Petőfi utcán a belváros irányába haladó forgalom visszakerül a régi nyomvonalra a Rácz György utca - Toronyalja utcára. A Toronyalja utcán sávszűkítéssel kell számolni. Az Erzsébet tér irányából a Petőfi utca felé haladó forgalomnak egy forgalmi sáv továbbra is biztosított marad. Mindkét útszakaszon kérjük a járművezetőket, hogy fokozott óvatossággal és mérsékelt sebességgel közlekedjenek. 
A közműépítés, az új forgalmi rend kialakítás várhatóan egy hónap időtartamot vesz igénybe.

Balesetről nincs információnk!

A jelzőlámpák a Petőfi utca 1-3. szám előtt, a Kálvin J. utca - Erzsébet tér nagy parkolónál illetve a Meggyesalja u. – Rácz Gy. utca kereszteződésében nem működnek.

Félpályás terelésre lehet számítani:

Bartók u. 75
Beregi u. 2
Besenyői u. 6
Besenyői u. – Vereckei u. kereszteződés
Béla u. 12
Bogáncs u.-Erkel F. u. sarok
Borbély u. 5
Dráva u. 10;
Előhegy u. 68;
Esztergályos u. 2
Ernyebán u. 36
Faller utca 34
Farkas A. u. 5
Feszty Á. u. 4
Gyár u. 8
Győri kapu 21; 42
József Attila u. 53
Kabar u. 5
Katowice u. 41
Kapitány u. 19; 20
Kárpitos u. 30
Király utca 5
Középszer 32.
Középszer u. 56-58
Malom u. – Szirmai u.  kereszteződés
Martinovics Ignác utca 11
Mécses u. 9
Mikes Kelemen u. 4
Mohostó u. 66
Nyár u. 18.-31
Negyvennyolcas u. 3-5.
Próbatétel u. 7
Puskás Tivadar u. 12-14
Puskás  T. u.26
Puskin - Gózon u. kereszteződés
Pillangó u. 12.
Sas u. 10; 12
Selyemrét u. 2; 32
Sibrik Miklós utca 2
Szabadság u. 24
Szentpéteri kapu 93 mögött (Katowice u)
Szervezet u. 54
Tábortűz u. 5
Testvériség u. 34
Üllő u. 23
Vas u 2/a
Vasöntő u. 5

Kos (03.21.–04.19.)
Minél boldogabbnak, önfeledtebbnek mutatja magát, annál több a pozitív visszajelzés. Ez egy természetes dolog, de azért ne feledje, hogy nem lehet mindig mosolygós az ember! Megvan az ideje és a módja a negatív érzelmek kifejezésének, megélésének is, ne próbálja kiszorítani ezeket az életéből, mert úgysem fog sikerülni!

Bika (04.20.–05.20.)
Egy beszélgetés után felesleges kétségek gyötrik majd, azzal kapcsolatban, hogy ezek után vajon mit gondol a másik. A hangsúly a felesleges szón van: ne abból induljon ki, hogy mások rosszindulattal fognak önhöz fordulni és direkt a lehető legrosszabb módon értelmeznek majd mindent – nem így lesz!

Ikrek (05.21.–06.21.)
Nem mindig könnyű segítséget mástól elfogadni, de ma olyan helyzetbe kerül, amikor a legjobban teszi, ha elfogadja, amit felajánlanak önnek. Igen, ezzel lekötelezi magát az illető felé... olyan nagy baj ez?

Rák (06.22.–07.22.)
A mai napon a nyolcas szám bír különös jelentőséggel a Rák számára. Ez a szám egy személlyel vagy egy hellyel kapcsolatban rendkívül fontos dolgot jelez majd előre, ezért ha találkozik majd a nyolcassal, jegyezze meg a körülményeket!

Oroszlán (07.23.–08.22.)
Egy rendkívüli történetet hall ma, amelynek az igazságtartalmáról nincs meggyőződve: elég hihetetlennek tűnik az eset. Nos, a sztori bár nem igaz 100%-ban, azért nem is teljesen alaptalan. Tartsa fejben a dolgot, mert idővel megtudhatja majd, hogy mennyi igaz a dologból!

Szűz (08.23.–09.22.)
A nap legfontosabb pillanatait egy közeli baráttal éli ma át. A közösen töltött idő megerősíti az önök között fennálló köteléket még akkor is, ha menet közben az epizód nem is tűnik különösebben jelentőségteljesnek.

Mérleg (09.23.–10.22.)
Egy váratlan pillanatban szembesül azzal, hogy bizonyos dolgok meglepő intenzitású indulatot tudnak kiváltani önből, pedig általánosságban egy békés, nyugodt embernek tartja magát. Anélkül, hogy hagyná, hogy a düh átvenné az irányítást, próbálja meg megfigyelni, miért reagál így pont erre! Fontos dolgot tanulhat meg önmagáról.

Skorpió (10.23.–11.21.)
Ön is érzi egy, az utóbbi időben igen fontosnak tűnő problémával kapcsolatban, hogy valami nincs rendben. Nos, ma rádöbben, hogyan tud előrelépni az ügyben – de áttöréshez csak az vezethet, ha nem a felelőst vagy a hibást keresi és/vagy hibáztatja, hanem arra koncentrál, merre visz tovább az út a kialakult helyzetből.

Nyilas (11.22.–12.21.)
Rendkívül sokat számítanak most a Nyilasnak a személyes emberi kapcsolatok. Próbáljon meg minél kevesebbet lógni ma a közösségi médián, hagyja pihenni a mindenféle appokat és játékokat, mert ezen a csütörtökön különösen rossz hatása van ezeknek – annál értékesebbek viszont az offline töltött percek!

Bak (12.22.–01.19.)
Egy szinte minden szempontból átlagos nap lesz ez, összességében se nem átlagon felül jó, se nem túlságosan rossz. Egy különös epizód lesz azonban napban, aminek révén fontos információhoz jut majd hozzá.

Vízöntő (01.20.–02.18.)
Ez a csütörtök nem annyira a szavak, inkább a tettek napja. Amit ma tesz vagy ad valakinek, azzal sokkal tisztábban és érthetőbben kommunikál a többiek felé, mint a beszédével, amibe bármikor becsúszhat egy-egy szerencsétlenül megfogalmazott vagy félreérthető mondat. Ezen a napon inkább csinálja, ne (csak) mondja!

Halak (02.19.–03.20.)
Nem mindig van ínyére a csapatmunka, de a mai napon olyan energiái vannak, amiket a leginkább társaságban tud kamatoztatni. Jobban mennek ma a teendők, ha együtt dolgozik valakivel, könnyebben tud kapcsolódni másokhoz, a kommunikációs készsége szárnyakat kap – használja ki!

Forrás: 168.hu

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!