Ugrás a tartalomra

Nagy János: „A hazát meg kell tartani”

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. augusztus 19. szombat 18:45
Ünnepi közgyűlést tartott a vármegyei önkormányzat államalapító Szent István király tiszteletére augusztus 18-án Miskolcon, a vármegyeházán. Az eseményen átadták a vármegyei önkormányzat legjelentősebb elismerést, a Rákóczi-láncot. 
Fotók: Mocsári László

A rendezvényen előbb Bánné dr. Gál Boglárka, a vármegyei közgyűlés elnöke mondott beszédet, melyben kiemelte: bár István király uralkodása óta a világ más lett, a körülmények sokat változtak és a birodalmi léptékek is megszűntek, a cél mégis ugyanaz maradt - az egy évezrede fennálló magyar egység fenntartása, szellemi örökségünk megőrzése.
 


Nagy János, a Miniszterelnöki Irodát vezető államtitkár beszéde végén az évezredes küldetésről így szólt: a nálunk jóval hatalmasabb birodalmak szorításában kell megtalálnunk és megállnunk a helyünket. István király megértette, hogy munkájának csupán a fele volt az államot megszervezni. A másik, a nehezebb rész csak ezután következik: a hazát meg kell tartani. Ehhez pedig függetlenség és erő kell.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Önkormányzat pénteki ülésén átadták a vármegyei önkormányzat legrangosabb kitüntetését, a Rákóczi-láncot. Az elismerést dr. Vereckei Csaba rendőr dandártábornok, rendőrfőkapitány vehette át, aki méltatása szerint, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetőjeként szolgálati feladatai ellátásával, munkájával, megbízatása kimagasló színvonalú teljesítésével, közéleti tevékenységével példamutatóan, elismerten és eredményesen szolgálta Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye lakosságát.

A díj átadása után a történelmi egyházak képviselői megáldották és megszentelték az új kenyeret, majd kóstolásra szétosztották azt a résztvevők között.

Az ünnepi műsorban a mezőkövesdi Matyó Népdalkör arató dalokkal, summás énekekkel, bokréta és pántlika tánccal, valamint Mészáros Zoltán előadóművész közreműködött.

A rendezvényről Mocsári László készített fotógalériát:

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!