Ugrás a tartalomra

Negyedszázadnyi dráma a Zrínyiből – pénteken ünnepelt a gimnázium

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. február 18. szombat 08:30
Az idén huszonöt esztendős dráma tagozatát ünnepli a Miskolci Zrínyi Ilona Gimnázium. Az intézmény gálaműsorát péntek délután 5 órától tartotta a Művészetek Házában, ahová a diákokon és a szülőkön kívül vártak valamennyi érdeklődőt. 

1997-ben indult el az észak-magyarországi régióban azóta is egyedi dráma tagozatos képzés a Miskolci Zrínyi Ilona Gimnáziumban. A képzés tartalmi elemeit drámatanárokkal és a tagozaton tanító művésztanárokkal közösen alakították ki. A Miskolci Nemzeti Színházzal való jó kapcsolatnak köszönhetően a dráma tagozatos tanulók rendszeresen gálákon vesznek részt, többen színházi előadásokban is szerepelnek. Jórészt a színháznak köszönhetően sokan a tantermi és beavató színházi foglalkozásoknak is részesei lehetnek.

A készségfejlesztő tantárgyak (beszédgyakorlatok, vers- és prózamondás, drámajáték/színjáték, kreatív zenei gyakorlatok, ének, tánc- és mozgásgyakorlatok) egy része a Keleti István Alapfokú Művészeti Iskola és Művészeti Szakgimnázium (KIMI) órakeretében zajlik, hogy megfelelő színvonalú képzést nyújtsanak a tagozaton tanuló diákoknak.

„Büszkék vagyunk arra, hogy azok a diákok, akik a Miskolci Zrínyi Ilona Gimnázium dráma tagozatán végeztek, megállják a helyüket az élet különböző területein, de büszkék vagyunk arra is, hogy egykori növendékeink filmekben és különböző színházakban előadó művészként dolgoznak itthon és külföldön egyaránt”

vallja az alma mater.

A Miskolci Nemzeti Színházon kívül – a számos egyéb hazai és külföldi teátrum mellett – a fővárosi Madách Színház, a Radnóti Színház, az Örkény Színház, a Kolibri Színház, a Budapesti Operettszínház, a Győri Nemzeti Színház, a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház, az egri Harlekin Bábszínház, a miskolci Csodamalom Bábszínház, a Pécsi Nemzeti Színház, a tatabányai Jászai Mari Színház vagy épp a kassai Thália Színház függönye mögül is köszöntek már vissza zrínyis drámások.

Mocsári László képgalériája

A műsorban neves színészek, énekesek léptek föl, akik egykor zrínyis diákok voltak, de természetesen a gimnázium jelenlegi dráma tagozatos tanulóit is láthatták az érdeklődők.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!