Ugrás a tartalomra

Nem sikerült a bravúr, a címvédő nyerni tudott Diósgyőrben

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. november 30. csütörtök 09:57
Az Euroliga 7. fordulójában a sorozat két veretlen csapata mérte össze a tudását szerdán a DVTK Arénában.
Juhász Ákos képgalériája

A remek hangulatú mérkőzés első negyedét bátor játékkal megnyerte a diósgyőri kosaras lányok, a folytatásban aztán magára talált a Fenerbahce, és tízpontos előnyt harcolt ki magának a félidőre. A térfélcserét követően a rutinos vendégek jól menedzselték az előnyüket, és a két meghatározó játékosa nélkül kiálló DVTK ellen végül 81-64-es győzelmet arattak - írja a dvtk.eu.

Női Kosárlabda Euroliga A csoport, 7. forduló, eredmény:

DVTK HUN-Therm - Fenerbahçe Alagöz Holding 64-81 (20-18, 17-29, 16-19, 11-15)
Miskolc, DVTK Arena, 2000 néző. Játékvezetők: Ariadna Chueca (spanyol), Veronika Obertova (szlovák), Jelena Tomić (horvát).

DVTK: Aho N. 17/9, Charles 13/3, Lelik 6/3, Garbin 11/9, Grigalauskytė 7. Csere: Tadić 10, Tenyér, Toman, Aho T. Vezetőedző: Völgyi Péter.

Fenerbahçe: Anderson 17/6, Onar 6, McBride 9/6, Meesseman 16, Howard 22. Csere: Laksa 3/3, Uzun 8, Gul. Vezetőedző: Valérie Garnier.
Kipontozódott: Charles a 39. percben.

Völgyi Péter, a hazaiak vezetőedzője a lefújást követően a pozitívumok között kiemelte a fantasztikus közönséget.

- Látszott, hogy a vereség ellenére értékelik a játékunkat a szurkolók. Örülök annak is, hogy nem sérült meg senki, mert nagyon kemény csata volt. Aminek nem örülök, az a zóna elleni játékunk volt; nem gondoltam, hogy ezzel ma ennyire meg fognak fogni minket. Nagyot küzdöttünk a támadólepattanókért, de sajnos második esélyből nem tudtunk ma igazán eredményesek lenni - mutatott rá.

Arról is beszélt a szakember, hogy a Fenerbahcéban világsztárok játszanak, és "egy-egy egyéni megmozdulás mindig kihúzta őket a bajból, mikor akadozott a gépezetük".

- Nagyon sokáig veretlenek voltunk az Euroligában, nagyon szép hat győzelem volt, de mostantól a következő mérkőzésekre kell fókuszálni - hangsúlyozta Völgyi Péter.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!