Ugrás a tartalomra

Nem veszett még ki a világos beszéd, a meggyőző érvelés

Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2023. december 08. péntek 16:15
- legalábbis erről tanúskodik, hogy nagy érdeklődés mellett immár tizennegyedik alkalommal rendezték meg a Miskolc város ifjú szónoka versenyt. A megmérettetésnek a polgármesteri hivatal közgyűlési terme adott otthont pénteken délután.
Juhász Ákos képgalériája

Az önkormányzat, valamint a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara idén is megszervezte a Miskolc város ifjú szónoka versenyt középiskolásoknak. A diákok élőszóban adhattak számot szónoki rátermettségükről, a világos és tiszta beszédről, a helyes stílusról és a meggyőző érvelésről.

A versenyzőket Varga Andrea alpolgármestere köszöntötte a polgármesteri hivatal közgyűlési termében, a zsűri tagja volt mások mellett Ignácz Dávid, Miskolc jegyzője is.

A zsűri titkára, Szilva-Orosz Flóra a Miskolc Televízió érdeklődésére elmondta, tizennégy középiskolás versenyző érkezett Heves és Borsod vármegyéből. A feladatuk az volt, hogy egy 5 perces beszéddel készüljenek, amit a zsűri előtt elmondva bizonyíthatják szónoki képességeiket. A témát Cato adta: "a tanulás gyökerei keserűek, gyümölcsei azonban édesek".

Ezt követően volt még egy rögtönzési feladatuk is, itt szintén egy mottót húztak ki, de erről már a helyszínen gondolkodva kellett egy rövid beszédet tartaniuk.

A nyertes diákok amellett, hogy az egyetemi jelentkezéshez szükséges plusz pontokat kaptak, részt vehetnek az országos Kossuth szónokversenyen is. A rátermettség, a világos, tiszta beszéd alapvető elvárás volt.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!