Ugrás a tartalomra

Népszerűek az erdei iskolai programok

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. január 31. szerda 09:27
Mozgalmas, eredményes esztendőt zártak az Északerdő Zrt. Csanyiki Erdőház és a Bagoly-vár Erdészeti Erdei Iskolái tavaly. Csaknem tizenegyezer látogatót regisztráltak az intézményekben. 
Fotó: Északerdő Zrt.

Rencsiné Ágh Márta, az Északerdő Zrt. humánpolitikai osztályvezetője, valamint az erdei iskolai programjainak koordinátora szerint a jó eredmények annak tudhatóak be, hogy a programok kialakításánál maximálisan törekednek a változatosságra annak érdekében, hogy a visszatérő gyerekeknek is minőségi élményt nyújthassanak.

Mint mondta, a december és a január a gondos előkészítés időszaka. Idén a cserjék kapnak majd kiemelt hangsúlyt, ahogy korábban a fákról, a vadfajokról vagy a rovarokról adtak bővebb ismereteket. Különleges élmény az „Erdész néni gazdasági udvara”, ahol a diákok kukoricát morzsolhatnak, kézbe vehetnek régi kézimunkákat, háztartási és mezőgazdasági eszközöket. Élményeket gazdagító lehetőség a Fónagysági Bagoly-várból a Csanyiki Erdőházba szervezett kisvasúti utazás, valamint a Lillafüredi Állami Erdei Vasút Mahócai szárnyvonalán is. 

Az osztályvezető jelentős eredménynek tekinti azt, hogy visszatértek az óvodák a nyári hetekre is. – Csaknem 100 intézménybe vittük el éves programkínálatunk mellett az „Életünk, a Fa” című ismeretbővítő anyagot. A vármegyeszékhelytől távoli települések kis lélekszámú iskoláit is felkerestük, a közös munka lehetőségét kínálva. Tartjuk a kapcsolatot azokkal a hátrányos helyzetű térségekben levő intézményekkel is, amelyek tanulóinak már volt lehetőségük részt venni foglalkozásainkon. Továbbra is elsődleges célunk, hogy eljussanak erdei iskoláinkba, legalább az egynapos programokra – hangsúlyozta Rencsiné Ágh Márta.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!