Ugrás a tartalomra

Női kosárlabda NB I - a DVTK legyőzte a Győrt az elődöntőben

dvtk.eu - MTI
Utoljára módosítva
2023. április 09. vasárnap 21:48
A DVTK hazai pályán legyőzte a Győrt a női kosárlabda NB I vasárnapi elődöntőjében, ezzel kiegyenlített a párharcban. DVTK-Hun-Therm - SERCO UNI Győr 67-55.
Fotó: dvtk.eu

A pénteki nyitányon a Győr 100-97-re nyert odahaza, a miskolci meccsen viszont a házigazdák szinte végig előnyben voltak, és magabiztosan nyertek. A csata utolsó felvonására szerdán kerül sor Győrben. A másik ágon a címvédő Sopron 1-0-ra vezet a Szekszárd ellen, az a párharc hétfőn folytatódik.

A Tippmix Női Kosárlabda NB I. A csoportjának egyik elődöntőjében a DVTK HUN-Therm a SERCO UNI Győr csapatát fogadta. Az első félidőben egyértelműen a Greent nélkülözni kénytelen piros-fehérek akarata érvényesült, akik kényelmes előnyt szereztek maguknak. A fordulás után nagy energiákat mozgósított a Győr is, de ezen a napon nem lehetett megállítani Guranteséket, a DVTK HUN-Therm 67-55-re megérdemelten nyerte meg a mérkőzést, kiharcolva ezzel a harmadik összecsapás lehetőségét.

Nagyszerűen kezdte a találkozót a DVTK, hiszen előbb Garbin süllyesztett el egy remek hármast, majd Kányási növelte az előnyt a büntetővonalról. az első perc végén aztán a Győr is beköszönt Török triplájával. A 2. perc nem hozott újabb gólt, a következőben viszont Williams kiegyenlítette az állást. A Green sérülése miatt magát a kezdőcsapatban találó Kiss Angi szerezte meg újra vezetést, majd Kányásit Bernáth váltotta. A 4. percben Dubei hárompontosával először mutatott győri előnyt az eredményjelző (7-8). Az első összecsapáshoz képest jóval több hiba jellemezte a játékot mindkét oldalon, de ez nem zavarta a drukkereket, akik egyre nagyobb hangerővel szurkoltak a piros-fehéreknek. A küzdelem rendkívül kiélezett volt, a vendégek az egyre inkább belelendülő Ellenberg vezérletével őrizték előnyüket (13-15). Diósgyőri időkérés után bő másfél perc maradt hátra a negyedből, Kiss büntetője után Kányási vágott be egy hármast a sarokból, amivel meg is nyerte az első felvonást a hazai gárda (17-15).

A második negyed nyitánya a büntetődobásokról szóltak, az első akciógólt Bernáth brusztolta be a palánk alól. A hazaiak 92-esével Dubei vívott élvezetes dobópárbajt (24-23). Varga duplájára Guirantes válaszolt közelről, aztán Garbin büntetőzött higgadtan. Arella könnyű kosaránál szinte felrobbant a csarnok, Cziczás László még nem kért időt (30-25). A folytatásban jó néhány dobás kimaradt, Jovanović egy pontja után győri timeout miatt állt a játék. Ugyan Peyton Williams 2+1-esével csökkent a különbség, de az gyorsan visszaállt, majd nőtt is Milica és Nina büntetőit követően (36-28). Oroszova és Aho N. gólváltása alakította ki az első félidő eredményét (38-30).

Bernáth és Williams gyors gólváltásával indult a második félidő, majd a pénteki teljesítményéhez képest jóval gyengébb százalékkal próbálkozó Ellenberg szórt két hármast, amelyekkel rögtön szorossá vált az állás (40-38). A 24. percben előbb Ruff-Nagy egyenlített, majd Dubei közelijével hosszú idő után újra megszerezte a vezetést az UNI Győr az egyre paprikásabbá váló légkörben (40-42). Völgyi Péter időkérését követően Bernáth emelt be egy laza triplát, a csapatok jóval keményebben védekeztek, mint tették azt Győrben. Minden pontért kőkeményen meg kellett dolgozni, sok földharc is tarkította a játékot (44-44). A harmadik negyed hajrájában Guirantes közelijével és Garbin két büntetőjével a diósgyőriek léptek el ellenfelüktől, Williams válaszolt a palánk alól. Bernáth faultos kosaránál zengett a csarnok, a másik oldalon a fülsüketítő zaj közepette Ruff-Nagy csak az egyik büntetődobását értékesítette (51-47).

Ellenberg két büntetőjével és az erre adott Garbin-duplával indult a záró etap. Guirantes duplájára Williams reagált, majd Garbin célzott pontosan távolról (58-51). A győriek kísérletei rendre leperdültek gyűrűről, míg Arella újfent bebrusztolt egy palánk alólit, nem is maradt el a kisalföldiek időkérése a 34. percben. Ellenberg középtávolijával kapaszkodott a zöld mezes együttes, de Guirantes is fantasztikusan dolgozott ezen az összecsapáson, a Puerto Ricó-i négy egységével tíz pont fölé duzzadt a különbség (64-53). Győri időkérést követően négy perc maradt a találkozóból. Ebből a periódusból az első fontos esemény Ellenberg kipontozódása volt, a következő pedig Darcee Garbin fantasztikus hármasa, ezzel el is dőlt a mérkőzés.

Eredmény: elődöntő, 2. mérkőzés:
DVTK-Hun-Therm - SERCO UNI Győr 67-55 (17-15, 21-15, 13-17, 16-8)
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1-1.

További infók és értékelések a DVTK honlapján. Kattints!

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!