Ugrás a tartalomra

Nyílt Napra várták a felvételizőket a Miskolci Egyetemen

Balogh Csilla
Utoljára módosítva
2024. február 02. péntek 14:35
A már hagyományos rendezvényen az egyetem nyolc karának képzéseit ajánlották a látogatóknak a kampusz hallgatói és oktatói. 
Fotók: Mocsári László

A február 2-án megrendezett eseményen a leendő egyetemisták minden őket érdeklő kérdésre választ kaphattak, így a pontszámítás, a pályaorientáció kérdéseiben, a külföldi ösztöndíjakról és mentorprogramokról is lehetett tájékozódni. A hivatalos ügyek intézésében pedig a mozgó Kormányablak nyújtott segítséget.

– A Miskolci Egyetem egyik célja, hogy a kampuszon végzett diákok a régióban maradjanak, ehhez pedig az kell, hogy képességük, elképzelt jövőjük alapján megfelelő szakot tudjanak választani nálunk – nyilatkozta a Miskolci Naplónak prof. dr. Horváth Zita rektor. Hozzátette: ennek érdekében folyamatosan bővítjük a képzési palettánkat, hogy minden igényt ki tudjunk elégíteni.  Mint mondta, idén több mint 300 szakkal – köztük újakkal is – várjuk a leendő hallgatókat, amelyben a doktori képzés ugyanúgy szerepel, mint a szakirányú továbbképzés, de az egyetem 8 karán bőven van választék, mindenki találhat magának megfelelő szintű és minőségű képzést.

A számtalan új képzés között idén először indítják el az űrmérnöki mesterképzést angol nyelven az Anyag- és Vegyészmérnöki karon immár második képzési helyként az országban. – Itt természetesen nem asztronautákat képzünk, hanem az űrkutatáshoz szükséges anyagfejlesztésekkel összefüggő tudást adjuk át az ide jelentkezőknek, szorosan együttműködve a miskolci Admatis űripari mérnökcéggel. A képzésen egy erős anyagmérnöki tudással rendelkező hallgató, különleges és egyedi tudásra tehet szert, amelyet a dinamikusan fejlődő űrtechnológiai iparágban tud majd hasznosítani – nyilatkozta dr. Kovács Helga, a kar beiskolázásért felelős oktatója. 

Bálint 11. évfolyamos a Kossuth Lajos Evangélikus Gimnázium és Szakgimnáziumban, ahol emelt angol szakra jár. Az anglisztika alapképzés, vagy a turisztika érdekli, de még bizonytalan. A Miskolci Egyetem viszont már biztos. Most azért jött, hogy mindkét szakról megfelelő mennyiségű információt gyűjtsön össze, megkönnyítve ezzel a választását. Az informálódás közben védőnő édesanyjának is keresett gyorsan egy alkalmas továbbképzést az Egészségtudományi Kar standján.   

Banka Fanni Gyöngyösről érkezett. Az Ápolás és betegellátás alapképzésre, gyógytornász szakirányra szeretne jelentkezni – Nehéz döntés előtt állok, mert egy másik képzést hagyok abba, de nagyon érdekel az emberi test felépítése, és a jövőben is ezzel szeretnék foglalkozni, emellett nagyon szimpatikus az itteni képzés és ez a hely is szép, ráadásul barátságosabbnak is tűnik, mint a budapesti – mondta. 

Mocsári László képgalériája

A Miskolci Egyetemen jelenleg több mint 11 ezer hallgató tanul. Az intézmény tavaly jóval az országos átlag fölötti jelentkezőt vett fel. Az egyetemre február 15-én éjfélig lehet jelentkezni.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!