Ugrás a tartalomra

Oda-vissza legyőzte a szerbeket, fél lábbal az Eb-n a magyar labdarúgó-válogatott

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. október 14. szombat 22:51
A mieinknél Varga Barnabás és Sallai Roland is betalált a szombat esti Eb-selejtezőn.
A gólszerző Sallai Roland (b2) a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők hetedik fordulójában, a G csoportban játszott Magyarország - Szerbia mérkőzésen a Puskás Arénában október 14-én. Balról Loic Nego. | MTI/Kovács Tamás

Megőrizte csoportelsőségét a magyar válogatott azzal, hogy hazai pályán is legyőzte Szerbiát az Európa-bajnoki selejtezőben. A mieink góljait Varga Barnabás és Sallai Roland szerezte.

A belgrádi 2-1-es győzelem után a Puskás Arénában is fontos volt egy győzelem megszerzése Szerbia ellen az Eb-selejtezős csoportban. A mérkőzés előtt mindkét csapat 10 ponttal állt, a magyar válogatott eggyel kevesebb meccset játszva vezette a csoportot, egy győzelemmel pedig lényegében bebiztosíthatta a csapat az Európa-bajnoki szereplést, már csak matematikai esély maradna arra, hogy lemaradjon a válogatott sorban harmadik Eb-jéről.

Marco Rossi szövetségi kapitány együttese Varga Barnabás találatával 21 perc után szerzett vezetést, majd Strahinja Pavlovic fejesével a 33. percben egyenlítettek a vendégek, akik nem örülhettek sokáig, mert egy perccel később Sallai Roland bombagóljával ismét a hazaiaknál volt az előny. A második félidő is élvezetes futballt hozott, de gólt nem, így a magyarok három ponttal elhúztak a második szerbektől és öttel a harmadik montenegróiaktól.

Az immár kilenc mérkőzés óta veretlen nemzeti együttes a mostani sikernek köszönhetően kedden Kaunasban már úgy lép pályára, hogy ha legyőzi Litvániát, akkor bebiztosítja sorozatban harmadik Eb-részvételét, és az 1986-os világbajnokság óta először egyenes ágon, pótselejtező nélkül jut ki egy világversenyre.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!