Ugrás a tartalomra

Ötmillió forintból újult meg a Fazekas sportpályája

Miskolc Tv/minap.hu
Utoljára módosítva
2019. november 27. szerda 14:17
Mintegy ötmillió forintból aszfaltozták le a Fazekas Utcai Általános Iskola egyik sportpályáját. A területet korábban salak borította, de már évek óta nem lehetett rajta testnevelés órát tartani, most viszont a gyerekek újra birtokba vehették, és egy focimeccsel avatták fel az új pályát.
Mocsári László képgalériája!

A felújítás szülői kezdeményezésre valósulhatott meg, amit a Miskolci Tankerületi Központ is támogatott. Egy hét alatt elkészültek a pálya felújításával. 

Cseke Gábor, a Fazekas Utcai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója kifejtette, rendkívül nagy segítséget jelent ezt a felújítás az iskolai mindennapjait tekintve. 

– A sportpálya felújítása meghaladta az ötmillió forintot, amiből bő egymillió forinttal tudta a tankerület támogatni a beruházást. A többi négymilliót pedig az iskola szülői alapítványa adta – tudtuk meg László István tankerületi igazgatótól.

Hozzátette továbbá, hogy ez a sportpálya-felújítás csupán egy része a tankerület által ősz végén indított fejlesztéseknek. Több iskolában jelenleg is felújítások zajlanak: elsősorban a nyílászárókat cserélik ki ezekben az intézményekben, és a tetőszigeteléseket teszik rendbe.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!