Ugrás a tartalomra

Ovisok járták be az állatkertet a Föld napja alkalmából

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. április 21. péntek 16:55
Perecesi, bulgárföldi és lyukóvölgyi óvodások látogattak el a Miskolci Állatkertbe pénteken a városrészek önkormányzati képviselője, Bazin Levente jóvoltából. A gyerekek zoo-pedagógusok vezetésével járták be az állatparkot a Föld Napja alkalmából.

A Föld Napját 1970. április 22-én rendezték meg először Denis Hayes amerikai egyetemista kezdeményezésére. Az egyetemistából azóta az alternatív erőforrások világhírű szakértője lett, a Föld Napja pedig világméretű rendezvénnyé nőtte ki magát. A Miskolci Állatkert is évről évre megünnepli a jeles napot, idén is tematikus programokkal várják szombaton az érdeklődőket.

Péntek délelőtt a MIÓVI Bulgárföldi, valamint Vadász Úti Tagóvodáiból érkezett több mint ötven óvodás, hogy zoo-pedagógusok vezetésével töviről hegyire bejárhassák a vadasparkot és megismerkedhessenek az itt élő állatokkal. A látogatás végén színezőt is kaptak, és az állatkertben található állatok rajzait is kifesthették.

- Óvodánk 2009-ben nyerte el a Földművelési Minisztériumtól az Örökös Zöld óvodai tagságot. A zöld óvoda címmel jár a természet megismerése, szeretete, védelme, tisztán tartása, megbecsülése. Nagy segítségünkre volt Bazin Levente abban, hogy azok a gyerekek, akik alapvetően hátrányos helyzetűek, eljöhessenek a Miskolci Állatkertbe és megnézhessék az állatokat és a természetet – nyilatkozta lapunknak Kissné Kormos Csilla, a MIÓVI Bulgárföldi Tagóvodájának intézményvezetője.

Juhász Ákos képgalériája

- Úgy gondolom, hogy a gyerekek figyelmét is fel kell hívnunk az élővilág fontosságára és környezetünk megvédésére. Ezért is látogattunk ki közösen a perecesi, bulgárföldi és lyukóvölgyi óvodásokkal a Miskolci Állatkertbe. A Föld Napja mozgalom jelmondata a mai napig fontos üzenettel bír minden ember számára: „Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?” – nyilatkozta lapunknak Bazin Levente. - Köszönjük az MVK Zrt.-nek a külön rásegítő járat biztosítását az óvodások részére - tette hozzá a Velünk a Város önkormányzati képviselője.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!