Ugrás a tartalomra

Ovit és parkot is véd a kamera

Kujan István
Utoljára módosítva
2023. június 22. csütörtök 11:06
Közterületi térfigyelő kamera pásztázza már az avasi Gesztenyés utcában található óvoda környékét, a mellette lévő parkot és járdaszakaszt.
Fotók: Juhász Ákos

Újabb térfigyelő kamerát helyeztek ki Szarka Dénes (Velünk a Város, Jobbik-Konzervatívok) választókerületében, ezúttal a Gesztenyés utcán található Miskolci Napraforgó Óvoda melletti terület vált "láthatóvá" a rendészeti központ munkatársai számára.

Az önkormányzati képviselő a helyszínen elmondta, több lakossági bejelentés is érkezett a környékről korábban közterületi italozás, dorbézolás miatt. Az óvoda melletti park közvetlen közelében hosszan húzódva tízemeletes lakótömbök állnak, az itt élők nyugalmát, pihenését rendszeresen zavarják meg a parkban hangoskodók. Gyakoriak a szemetelések is.

- Fontos a közösségi élet, sokan kijárnak ide, kutyát sétáltatnak, vagy leülnek egy padra megpihenni. Óvni kell azonban a környezetünket, és figyelni kell egymásra is, hogy ne zavarjuk meg mások nyugalmát - hangoztatta Szarka Dénes.

A kamera elsődlegesen a parkot figyeli, de képet készít arról is, ha valaki zárás után megközelíti az óvodát. Merthogy az utóbbi időben több lakossági és intézményi jelzés is érkezett arról, hogy az óvoda udvarán található műfüves pályát illetéktelenek használják. A szándék az, hogy ezek is megszűnjenek.

A nap 24 órájában működik a térfigyelő, a rendészeti központban pedig figyelik és rögzítik is a kameraképet. Ha bejelentés érkezik, azonnal tudnak intézkedni, és vissza is nézhetik a felvételeket.

A politikus azt is tudatta, hogy a kamera kihelyezésében együttműködött a Városgazda, az MKMK, az óvoda, a Miskolc Holding és a rendészet, a költségeket pedig a választókerületi alapjából finanszírozta.

Elmondta végül, hogy folyamatosan egyeztetnek a rendészettel további kamerák kihelyezéséről, ehhez figyelembe veszik a lakossági jelzéseket is.

- Azt látjuk, hogy a kamerák kihelyezésével biztonságosabbá válik az adott környék, megoldódnak a rendészeti problémák - hangsúlyozta.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!