Ugrás a tartalomra

Palacktól, fémdobozoktól, műanyagzsákoktól tisztította meg a Szinvát a városgazda Diósgyőrben

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. augusztus 10. csütörtök 10:24
Sajnos sokan használják továbbra is kukaként a patakot.
Megtisztították a patakot Fotó: Városgazda

- Az elmúlt időszakban bekövetkezett árhullámok hatására, a II. János Pál pápa tér területén kialakított Szinva-patak medrében nagyobb hordaléksziget alakult ki, mely beszűkítette a mederszelvényt és esztétikai problémát okozott a térre látogatóknak - ír a problémáról a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft., ismertetve, hogy Varga Andrea alpolgármester, mint a terület önkormányzati képviselője soron kívül kérte a kialakult helyzet kezelését és megoldását.

medertisztítás
Varga Andrea soron kívül kérte a kialakult helyzet kezelését Foró: Városgazda

- A tegnapi nap folyamán kollegáink felszámolták a hordalékszigetet és kiszedték a sziget alatt felrakódott gallyakat és uszadékfákat. Nagyjából 10 négyzetméter hordalék és 2 köbméter uszadék került ki a vízből - számolnak be a munkáról, hozzátéve, a patakot sajnos még sokan használják továbbra is szemetesként.

- Nagy mennyiségben találtunk PET palackot, fémdobozokat, műanyagzsákokat és egyéb háztartási hulladékot is - közölte a városgazda, akik ezúton is kérik a lakosságot, hogy a patakba ne dobjanak semmilyen hulladékot, mivel környezetszennyezést okoznak az élővízfolyásban és súlyos károkat a patak flóra és faunájában.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!