Ugrás a tartalomra

Repka Attila: a diósgyőri birkózás az egész vármegyében jelen lesz

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. augusztus 03. csütörtök 09:23
A DVTK olimpiai bajnoka lett a klub birkózó szakosztályának új vezetője.

Repka Attila 1992-ben Barcelonában nyert olimpiai bajnoki aranyérmet kötöttfogású birkózásban, most a kinevezés kapcsán készített vele interjút a DVTK hivatalos honlapja. A beszélgetésben szó esik az új szakosztályvezető feladatairól, céljairól, és arról is, hogy mit jelent neki a piros-fehér klub, aminek hamarosan 45 éve meghatározó tagja.

- A jövőben, ami már el is kezdődött, szeretnénk terjeszkedni - mondta Repka Attila. - Egy régiós központtá válás a célunk. Jelenleg Miskolcon három helyszínen vagyunk jelen, továbbá Tiszalúcon és Halmajon, szeptembertől pedig ott leszünk Mezőcsáton és Emődön is. Egész sok helyre betettük már a lábunkat, amivel az a célunk, hogy minél szélesebb utánpótlásbázissal rendelkezzünk, és minél több gyereket mozgassunk meg a birkózás által.

A kisebbekkel iskolarendszerben fognak foglalkozni a testnevelés órák keretén belül, illetve vannak tervek más klubok felkarolására is. A továbbtanulás után segítenének azoknak a birkózóknak, akik nem kerülnek be a KIMBA-ra.

- A jövőben terveink szerint a diósgyőri birkózás az egész vármegyében jelen lesz, amin természetesen sokat kell még dolgozni, de nagyon bizakodva tekintek e felé. Nagyon szerencsés helyzetben vagyok, mivel erre minden lehetőségünk adott a kiváló kollegák és az infrastruktúrának köszönhetően - tette hozzá.

A teljes beszélgetés ITT olvasható.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!