Ugrás a tartalomra

Sajátos nevelési igényű gyerekeket foglalkoztató óvodát adtak át Miskolcon

minap.hu/MiskolcTV
Utoljára módosítva
2022. október 25. kedd 17:43
A Magyarországi Református Egyház Országos Óvoda Program keretében országszerte csaknem háromezer új óvodai férőhelyet és mintegy háromszázötven új munkahelyet hoztak létre. A Tiszáninneni Református Egyházkerület tíz intézményét érintette a fejlesztés, ami a kormány ötmilliárd forintos támogatásából valósult meg.

Fotók: magánarchívum

Sajátos nevelési igényű gyerekeket foglalkoztató óvodát adtak át hétfőn Miskolcon. A most átadott intézmény körülbelül negyven gyermeket tud fogadni. Öt csoportszoba, tornaszoba és foglalkoztatók is helyet kaptak az épületben - mondta el a Miskolc Televízió Híradójának Bruckner László, a Magyar Református Egyház Oktatási Szolgálat szolgálatvezető főigazgatója.

- A most átadott a beruházás lehetőséget ad arra is, hogy azt a fejlesztő munkát, amit a gyógypedagógusaink végeznek óvodai keretek között is megtegyük most már egy szegregált óvodaként és megtegyük mindezt egy korai fejlesztő központ keretei között is, így tehát egyszerre két szakmai cél is megvalósul ennek az épületnek a falai közt - jelentette ki.

Az épületben öt csoportszobát alakítottak ki, így már összesen negyven gyermeket tudnak fogadni és helyet kapott még itt tornaszoba, foglalkoztatók és korai fejlesztőhelység is - mondta el Hegyesiné Vass Erika tagintézmény-vezető.

Az ünnepség után a meghívott vendégek rakták fel a falra a csoportok névtábláit. Az óvoda fejlesztése az Országos Óvodaprogram keretében valósult meg, aminek köszönhetően közel háromezer új férőhelyet és csaknem háromszázötven munkahelyet jött létre országszerte. Az ünnepségen Fürjes Zoltán, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára kiemelte, a nevelésben fontos az odafigyelés, a gyermekek hangjának megtalálása.

A Tiszáninneni Református Egyházkerületben összesen tíz intézményt érint a beruházás, azaz több, mint ötszáz óvodai férőhellyel bővül a környék.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!