Ugrás a tartalomra

Segítik a polgárőrök munkáját

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2020. szeptember 30. szerda 17:42
A támogatás részleteiről az érintettek sajtótájékoztatón számoltak be szerda délelőtt.
Fotó: Mocsári László

Saját képviselői alapjából ajánlott fel támogatást a diósgyőri, a lyukói és a perecesi polgárőröknek Bazin Levente önkormányzati képviselő – jelentették be az érintett felek szerdán. A politikus elmondta, a támogatás mértéke mintegy háromszázezer forint, melyből ötven-ötvenezer a diósgyőri és a lyukói, kétszázezer forint pedig a perecesi szervezetnek jut.

Veres Pál, a Perecesi Polgárőr Egyesület vezetője érdeklődésünkre elmondta, a felajánlott összeg nagy segítséget jelent számukra.

- Mivel a polgárőrök társadalmi munkában végzik ezt a tevékenységet, a képviselői támogatás közvetlenül a működésünket segíti. Gondolok itt például az alapvető felszereléseink, ruházatunk beszerzésére, vagy a járműveink üzemeltetésére – hangsúlyozta.

Bazin Levente úgy fogalmazott, a polgárőrök hiánypótló feladatot látnak el.

- Ők abban erősek nagyon, hogy ismerik az adott városrészben élőket, a terület adottságait, így tudnak a körzet problémáira fókuszálni. A másik ilyen fontos dolog a sokat emlegetett szubjektív közbiztonság, melyek a polgárőrök járőrözése is emel minden olyan városrészben, ahol ilyen szervezet működik – tette hozzá.

A képviselő elmondta még, mivel a választókörzetéhez tartozó városrészében tovább kell javítani a közbiztonság helyzetét, a polgárőr szervezeteket a jövőben is támogatni kívánja.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!