Ugrás a tartalomra

Több száz magyar bajnok és rengeteg válogatott sportoló nevelkedett a Miskolci Sportiskolában

Balogh Csilla
Utoljára módosítva
2023. december 01. péntek 21:08
Sportolókkal, családtagokkal, rokonokkal és a sportiskola növendékeivel telt meg pénteken a Generali Aréna, ahol a huszonötödik születésnapját ünneplő Miskolci Sportiskola jubileumi rendezvényét ünnepelték.
Osztie Tibor fotói

Az emlékezetes dátum szerint 1998 augusztusában Fuhrmann Géza és két munkatársa, Ragány Szilvia és Füstös József egy pici irodában, egy barna színű telefonnal, sportolók, edzők és edzés helyszín nélkül kezdték meg munkájukat. – Egy hónap múlva, szeptember 10-én hatszáz gyerekkel, tíz szakosztállyal és harminchat edzővel kezdte meg tevékenységét a Miskolci Sportiskola – emlékeztetett Fuhrmann Géza alapító igazgató. Meglátása szerint, ha a 2000-es évek elején nincs a Miskolci Sportiskola, akkor ma nincs Miskolcon Jégcsarnok, Kemény Dénes Uszoda, Atlétikai Centrum, judó és birkózó terem.  – Miskolc igazi sportváros, mely a legmagasabb osztályú labdajáték csapatokkal, jó minőségű és eredményes egyéni sportági szakosztályokkal rendelkezik. Mindezek alapját a Miskolci Sportiskola szakosztályai biztosították és biztosítják ma is – mondta.

Illyés Miklós, a Miskolci Sportiskola Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetője köszöntő beszédében rámutatott, hogy több száz magyar bajnok és rengeteg válogatott sportoló nevelkedett a Miskolci Sportiskolában. – A tizennégy szakosztályt működtető Miskolci Sportiskola ma már alapbástyája Magyarország utánpótlás sportjának, kikerülhetetlen eleme az ország sportéletének – hangsúlyozta. Szólt arról, hogy a jubileumra megjelent egy kiadvány, amelyben az elmúlt negyedszázad junior, U23-as és felnőtt korosztályban legeredményesebb sportolóit mutatják be. Megemlítette, hogy a kiadványt továbbgondolva a szakosztály történetét részletesen bemutató könyv is készül majd a közeljövőben.

Veres Pál, Miskolc polgármestere ünnepi beszédében azt emelte ki, hogy az utánpótlás kinevelése és a magyar sport reménységeinek támogatása mellett, egy másik, nehezebben mérhető, de legalább ilyen fontos célja és törekvése az iskolának az is, hogy a sport népszerűsítésével minél több miskolci gyermeket inspiráljon a rendszeres testmozgásra, ezzel is hozzájárulva egy egészségesebb társadalomhoz. Mint mondta: ezt szolgálja többek között a kötelező úszásoktatás megvalósulása is, hiszen az önkormányzat és a sportiskola arra törekszik, hogy minél több lehetőséget kihasználva ösztönözze a gyermekeket az egészséges életmódra.

Az ünnepség részeként rövid beszélgetések hangzottak el az iskola legeredményesebb sportolóival a Generali Aréna színpadán. Azok, akik nem tudtak jelen lenni az ünnepségen videóüzenetben foglalták össze gondolataikat arról, hogy mit köszönhettek a sportiskolának. A kimagasló eredményeket elért sportolók és edzők munkáját a sportiskola ajándékkal köszönte meg.

A nagyszabású rendezvényen a sportiskola diákjai és tanulói sportágbemutatókat tartottak, ünnepi műsorukkal pedig elkápráztatták a jelenlévőket. 
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!