Ugrás a tartalomra

Továbbra is rendkívül népszerű a Szépkorúak Filmklubja

Tajthy Ákos 
Utoljára módosítva
2024. február 20. kedd 11:22
Az elmúlt évben ötvenöt vetítésre majd’ háromezer jegyet osztottak ki és a program idén is folytatódik.

Fotók: Juhász Ákos

A nagy sikerre való tekintettel idén is folytatódik a Szépkorúak Filmklubja a Salkaházi Plusz Program részeként, az első alkalmakat már lapunk is beharangozta korábban. A következő vetítésekhez kapcsolódóan osztotta ki az ingyenes mozijegyeket hétfőn reggel a kulturális programot szervező Dr. Hilscher Rezső Szociális Közalapítvány.

A szervezet kuratóriumi elnöke a minap.hu-nak azt mondta, évről évre nagyobb az érdeklődése az idősek körében ennek a programlehetőségnek.

– A filmklubot három éve szervezzük a nyugdíjasok számára havi rendszerességgel. Kezdetben hetven-száznegyven fő érdeklődött a program iránt mára eljutottunk oda, hogy havonta körülbelül hatszáz jegyet osztunk ki számukra – mondta Szegedi Judit.

Amint kiemelte, az elmúlt évben ötvenöt előadást vetítettek és ezeken kétezernyolcszáz nyugdíjas vett részt a programban.

Szarka Dénes önkormányzati képviselő szerint a Salkaházi Plusz Programnak és a Szépkorúak Filmklubjának fő célja, hogy közösségépítő programokat szervezzenek a városban élő időseknek.

Az ingyenes mozijegyeket a nyugdíjasok előzetes regisztráció után, a meghirdetett időpontban a Városháza aulájában vehetik át személyesen.

A Miskolc Ma riportja: 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!