Ugrás a tartalomra

Túrával egybekötött szemétszedést szervez a Föld Napján a BNPI

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. április 20. csütörtök 11:30
A programon a Bükki Csillagdához tartozó Bolygótúra tanösvényt járhatják végig azok, akik a programra előzetesen regisztráltak.

A Bükki Csillagda madártávlatból. Fotó: BNPI

A Föld napja alkalmából szerveznek ingyenes, szakvezetett túrát a Bükki Csillagdához tartozó Bolygótúra tanösvényen április 22-ére, szombatra - írja közleményében a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság (BNPI). Mint írják, a programon azok vehetnek részt, akik előzetesen regisztráltak arra.

A túra az országos TeSzedd! akcióhoz is csatlakozik, így a Föld napján, összekötve a kellemeset a hasznossal, a túraútvonalon széthagyott, szétdobált szemetet is összeszedik a résztvevők.

Amint az ismert, a Bükki Csillagdához kapcsolódik a négy kilométer hosszú Bolygótúra tanösvény is, mely a környék természeti, földtani és kultúrtörténeti értékei mellett egy lejárható Naprendszer modellt is tartalmaz.

- A tanösvényt végigjáró látogatók a megtett út hosszával kiválóan érzékelhetik a Naprendszer-béli távolságokat. Tölgyesek, bükkösök, rétek mellett halad útjuk, valamint több szép kilátópontból is csodálhatják a bükki tájat. Át kell kelni egy patakon, elhaladnak egy felhagyott mészégető-gödör mellett, és több védett növény látványában is gyönyörködhetnek a túra során. A teljes út megtételéhez könnyű sétával megközelítőleg két óra szükséges. Sötétedés után a tanösvényen a túrázókat világító jelek segítik - sorolja a BNPI.

A túráról
Indulás: 16.00, a Bükki Csillagda melletti mészégető boksától.
Várható befejezése: 19.00
Minimum létszáma: 5 fő
Maximum létszám: 40 fő
A túra vezetője: Gyenes-Orosz Alexandra
Regisztrálni a BukkiCsillagda@bnpi.hu e-mail címen lehet, a levél tárgya: Föld napi túra. A BNPI azt kéri, levelükben jelöljék meg azt is, hány fővel érkeznek.


További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!