Ugrás a tartalomra

Újabb sort fedtek le a Zsarnain

minap.hu / Miskolc Televízió
Utoljára módosítva
2023. július 06. csütörtök 12:31
Ismét mérföldkövéhez érkezett a Zsarnai piac felújítása - számolt be a helyszínen a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft., melynek nem titkolt célja egy élhető, modern piaci környezet megteremtése, ami egyre inkább elérhető távolságba kerül, köszönhetően a folyamatos fejlesztéseknek.
Fotók: Kézdi Ákos

Amint arról korábban többször is írtunk, 2020-ban kezdték el a Zsarnai piac felújítását. Telepítettek például három sorompót és az azok működtetéséhez szükséges szoftvert, több ezer négyzetméteren végeztek mart aszfaltozást, újabb árusító helyeket alakítottak ki, lefedték a vásárlói folyosót, és létrehozták a kőasztalok melletti árusítói parkolókat.

A kőasztalok első két sorát már korábban lefedték, ezzel elkészült a "prototípusa" a fedett asztaloknak. Az elmúlt hetekben másik két soron is dolgoztak - mondta el a helyszínen a Városgazda szolgáltatási vezetője csütörtök délelőtt.

Kovács Imre stábunknak kiemelte: százhatvan trapézlemezt helyeztek el mintegy hatszáz négyzetméteren, ami nemcsak azoknak előnyös, akik kevésbé tolerálják a nyári meleget, hanem azoknak is, akik olyan áruval - például édességekkel, kozmetikumokkal - érkeznek, amelynek nem tesz jót a napsütés; télen pedig a vegyes halmazállapotú csapadékkal szemben is megoldást jelent. 

Hozzátette, a terület ilyen irányú fejlesztése nem áll meg, hiszen ha érkezik további árusítói igény a lefedésre, folytatják a szakemberek. Sőt, a sár elkerülése érdekében folytatódik a sorok mart aszfaltos borítása is.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!