Ugrás a tartalomra

Villámcsődületre készül a város napján a Premier iskola, ezzel harangozzák be a gálájukat is

Kujan István
Utoljára módosítva
2023. május 05. péntek 11:48
A miskolci művészeti iskola miatt is érdemes lesz május 11-én felkeresni a belváros forgalmasabb csomópontjait. A flashmob egyben a beharangozója is lesz az intézmény hagyományos gálaműsorának.
Premier táncgála tavaly a Művészetek Házában. | Fotó: Mocsári László

A Premier Alapfokú Művészeti Iskola minden évben nagyszabású gálaműsorral mutatja be egészéves munkáját a miskolci Művészetek Házában. A gála alaptémáját már a tanév elején meghatározzák, amit egy olyan összművészeti előadásban dolgoznak ki, amelyben minden művészeti ág – a tánc-, a zene- és a képzőművészet, valamint a színművészet – egyszerre mutatkozik be.

Az idei rendezvényüknek Az elveszett balettcipő címet adták, május 27-én, szombaton délután 4 órától mutatják be, és a hollywoodi filmstúdióvá alakított Művészetek Háza színpadán adják elő majd.

Ezt a gálát harangozza be egy flashmobbal az iskola Miskolc város napján, május 11-én.

- A flashmob pontosan azt képviseli, ami iskolánk lényege, azaz friss, fiatalos, meghökkentő, gyors és összeszedett - fogalmazott Szabó Zsófia igazgató. - Célunk, hogy minél többen megismerjék a munkánkat, hiszen az alapfokú művészetoktatás intézményeként a művészet világát mutatjuk be a gyerekeknek. A tanítás során az ilyen fellépések, bemutatkozások egyrészt sikerélményt biztosítanak a gyerekek számára, emellett pedig a munkánk legjobb részét képezik. Az ilyen események során szerzett élmények egy életre elkísérik a gyerekeket és minket is. Ezt az érzést szeretnénk most megosztani a Miskolc városban élőkkel is.

Hozzátette, egyelőre nem szeretnének túl sok részletet elárulni a villámcsődületről, hiszen fontos, hogy a meglepetés ereje ne vesszen el.

- Annyit azonban elmondhatunk, hogy ez alkalommal a tánc- és a zeneművészetis diákjaink mutatkoznak be egyszerre, ezen belül is a fúvós és ütős hangszereken tanulók, illetve a Miskolci Mazsorett Együttes premieres tagjai - mondta.

A fellépő zenekar több telephely összefogásának eredményeként jött létre: érkeznek diákok a Miskolci Szabó Lőrinc Általános Iskolából, a Miskolci Szilágyi Dezső Általános Iskola Görömbölyi Tagiskolájából, a Mályi Móra Ferenc Általános Iskolából és a Miskolci Kulturális Központ Ifjúsági Házból is.

- Szeretnénk köszönetet mondani a mályi iskola vezetőségének azért, hogy helyet biztosított a próbák megtartására. Nagyon örülünk a lehetőségnek, hogy a város napján felléphetünk a miskolci közönség előtt, és négy telephely közös produkciójával, közel negyven tanulóval, valamint kilenc tanárral szórakoztathatjuk az érdeklődőket - fogalmazott az igazgató.

Május 11-én több helyszínen is találkozhatunk majd velük:

13:30 Hősök tere
14:30 Centrum
15:30 Szinva terasz
16:30 Városház tér (Virágóra)

Az ide tanévet egyébként a Premier Popsuli Tóvíziójával zárják június 17-én, amit - idén első alkalommal - egy fesztivál formájában rendeznek meg a Muhi tavon található víziparadicsomban.

A tanszakokról, az intézmény oktatási tevékenységéről és a beiratkozásról a Premier Alapfokú Művészeti Iskola honlapján tájékozódhat, a rendezvényeikkel kapcsolatban pedig bővebb információt személyesen a Pátria üzletház 1. emeletén kialakított irodában nyújtanak hétköznap reggel 8 és délután 4 óra között.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!