Ugrás a tartalomra

Völner Pál lemondott, miután maga Polt Péter indítványozta képviselői mentelmi jogának felfüggesztését

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. december 07. kedd 11:01
Kedd reggel tette közzé a legfőbb ügyész, hogy a hivatali vesztegetés bűntette és más bűncselekmény miatt folyamatban lévő nyomozás eredményeként indítványt tett az Országgyűlés elnökénél Völner Pál országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére. Néhány órával később lemondott a fideszes politikus államtitkári posztjáról.

Magyarország Ügyészsége honlapján jelent meg egy rövid közlemény arról, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség előtt folyamatban lévő nyomozásban megalapozott gyanú merült fel arra, hogy Völner Pál a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől hosszabb időn keresztül, rendszeresen, alkalmanként 2-5 millió forintot kapott.

Völner a gyanú szerint a jogtalan előny ellentételezéseként – felügyeleti, hatósági, igazgatási jogkörével visszaélve – vállalta, hogy konkrét ügyeket intéz, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke kérésének megfelelően.

– Völner Pál cselekménye vezető beosztású hivatalos személy által az előnyért a hivatali helyzetével egyéb módon visszaélve, bűnszövetségben, üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette megalapozott gyanúját kelti – fogalmazott Polt Péter legfőbb ügyész.

A felmerült bizonyítékok alapján a legfőbb ügyész az Országgyűlés elnökénél indítványozta Völner Pál országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését, hogy lefolytathassák a büntetőeljárást vele szemben.

Az ügyben egyébként jelenleg összesen tizenkét gyanúsított van – közülük nyolc végrehajtó és egy végrehajtó helyettes. Hat gyanúsítottat már letartóztattak, egy személy pedig bűnügyi felügyelet alatt áll.

Az indítványt fél 9 előtt tették közzé – fél 11-kor pedig már reagált is Völner Pál, a 24.hu-nak küldte el közleményét, amiben az áll, hogy nem követett el bűncselekményt, államtitkári és miniszteri biztosi feladatait tisztességesen és a törvényeknek megfelelően végezte, azonban vállalja az ügy politikai következményeit és a mai nappal lemond államtitkári posztjáról, és a továbbiakban együttműködik a hatóságokkal.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!