Ugrás a tartalomra

Még most is nagyon sokan voltak kíváncsiak rá

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. január 05. vasárnap 16:44
Sor állt az Adventi Villamos előtt vasárnap, mikor a régiségvásár idejére leállított villamosforgalom apropóján a Városház téri megállóban bárki megnézhette álltó helyében a több mint egy hónapja forgalomba állított karácsonyi csodát.
Képgaléria! Fotó: Mocsári László

Az országos szintű érdeklődésre tekintettel az MVK Zrt. dolgozói úgy döntöttek, még egy nappal azelőtt utoljára bemutatják az Adventi Villamost, hogy kivennék a forgalomból. Az emberek tolongtak a megállóban, a gyerekek alig bírták kivárni, hogy felszállhassanak a mézeskalács házikóra.

Mikor ez végre megtörtént, volt, aki minden apró részletét megörökítette telefonjával. A felnőttek szelfiztek a letakart üléseken ülve, a gyerekeket pedig szüleik fotózták egy-egy érdekes figura vagy dísz mellett.

Egy ponton azonban megakadt az előrejutás: már a járművön kívülről is látszott valami mozgás, mintha víz csobogna díszítésként. A villamoson pedig rájöttünk a titokra: egy dobozban a hógömb mintájára olyan látványelem fogadta a látogatókat, ami megigézte a kicsiket. Gyerekfigurák mögött egy oszlopból fújt ki levegővel egy szerkezet apró hungarocell golyókat, amik lehullottak a doboz aljára, mint a hó. A mozgása folyamatos volt, így lekötötte a gyerekek szemét ez a káprázat.

Pár percre mindenki újra átélhette a karácsony csodáját, hiába értek véget az ünnepek.

További hírek

Olvasnivaló