Ugrás a tartalomra

Antall József halálának harmincadik évfordulóján megemlékezést tartottak Miskolcon

Miskolc Tv - minap.hu
Utoljára módosítva
2023. december 12. kedd 19:44
Az eseményt a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei KDNP szervezte.
Fotók: Mocsári László

30 éve elhunyt első szabadon választott miniszterelnökünk. Az ő emléke előtt tisztelegtek kedd délután Miskolcon, az Antall József parkban. Csiba Gábor, a KDNP országos elnökségének tagja köszöntötte a jelenlevőket, majd adta át a szót Surján Lászlónak, aki 1990 és 1994 között töltötte be a népjóléti miniszteri posztot.

- Antall Józsefről nem könnyű beszélni, mert életműve és személye ma is – jobbról és balról egyaránt – kereszttűzben van. Emellett azért sem könnyű beszélni róla, mert szemérmes, zárkózott személyiség volt – emlékezett vissza az kormányfőfőre a volt minisztere.

- Egyfajta kristályosodási pont volt az általa létrehozott koalícióban, hiszen a Független Kisgazdapárt, az MDF és a KDNP is meghívta őt a vezetői köreibe. 

Surján László arról is beszélt, hogy a hangok, amik feltételeznek egyfajta „különleges viszonyt” Antall József és Orbán Viktor között, „nem teljesen korrektek, de lényegükben igazak”. Ezután az egykori kormányfő humoráról is beszélt.

- „Ne adjatok el, mint egy mosóport” – mondta gyakran, amikor arra kértük, hogy többet és mosolygósabban szerepeljen.

Surján László ezután több anekdotával is felelevenítette Antall József személyiségét. A beszéd után a jelenlévő személyek és szervezetek elhelyezték a megemlékezés koszorúit Magyarország első szabadon választott miniszterelnökének miskolci szobránál. 
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!