Ugrás a tartalomra

Az MSZP az állami gázszolgáltató számlázási gyakorlatának átalakítását kezdeményezi

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. december 18. hétfő 11:52
Az állami gázszolgáltató igazságos, tisztességes és méltányos számlázási gyakorlatának kialakítását kezdeményezte az MSZP frakcióvezetője hétfőn.
Fotó: Facebook

Tóth Bertalan az MSZP Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón elmondta, a számlázási gyakorlat átalakítása érdekében országgyűlési határozati javaslatot nyújtott be. Kijelentette: az MVM, az állami gázszolgáltató időlegesen sem "nyúlhatja le" az ügyfelei pénzét, nem használhatja azt ingyen, akiket pedig átvert, azoknak fizesse ki azt a kamatot, amely a pénzük használata miatt jár.

Az ellenzéki politikus szerint ma az a helyzet, hogy ha valaki gázzal főz, fűt, vagy vizet melegít, akkor a pénzét nagy eséllyel hónapokig ingyen használja a "fideszes állam", mivel az MVM rendszeresen irreálisan magas összegű gázszámlákat küld ki ügyfeleinek.
Túlszámlázás, ez az állami MVM trükkje arra, hogy hónapokig kamatok nélkül használhassák a fogyasztók pénzét - hangoztatta, hozzátéve, az MSZP szerint ez a gázfogyasztó családok megkárosítása, hiszen a jelenlegi rekordmértékű infláció mellett nagyon nem mindegy, kinek a számláján van a pénz.

Tóth Bertalan felidézte azt is, hogy Lantos Csaba energiaügyi miniszter - elismerve a problémát - azt mondta, 2025-ig nem változtatnak a számlázáson. Miközben a fideszes miniszterek és államtitkárok milliós fizetésemelését pár nap alatt sikerül megszavazni, ahhoz több mint egy év kell, hogy átalakítsanak egy olyan rendszert, amely emberek millióit károsítja meg túlszámlázással - mondta.
A szocialista képviselő szerint a lehető leghamarabb meg kell változtatni az MVM tisztességtelen és nyerészkedő elszámolási rendszerét. (MTI)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!