Ugrás a tartalomra

Edelényi kastélykoncert borkóstolóval

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. augusztus 16. vasárnap 19:23
Különleges helyszínen, különleges koncertet rendez a Miskolci Szimfonikus Zenekar. (x)

Miskolci Szimfonikus Zenekar Kastély-szerenád programja 2016-ban indult az edelényi L’Huillier–Coburg-kastélyban. Ezeken az alkalmakon ünnepekhez, évszakokhoz kapcsolódó zenei összeállítással jelentkeznek, kihasználva az egyedi történelmi atmoszférát. A program már több éve töretlen sikerrel zajlik, olykor táraltvezetéssel, vagy borkóstolóval vagy egyéb meglepetésekkel kiegészülve. Augusztus 22-én a kastély csodás udvarán muzsikálnak, amit egy könnyed borkóstolóval kötnek össze a Palmetta Pincészet jóvoltából.

Az edelényi L’Huillier–Coburg-kastély méreteit tekintve Magyarország hetedik legnagyobb kastélya, a magyarországi kora barokk építészet kiemelkedő emléke. Az edelényi kastély építészeti jellegét tekintve a cour d’honneurös kastélytípusba tartozik, azaz a díszudvart a főépülethez csatlakozó, annak tengelyére merőlegesen álló két épületszárny veszi közre. A két saroktoronyhoz íves melléképületeket kapcsoltak, ezáltal kettős díszudvart képezve, a főhomlokzat előtt látványában visszaadva a barokk kastélyoknál megszokott elrendezést.

A Palmetta Pincészet családi Pincészetként indult 2013-ban Tibolddarócon. Eleinte 5 fajtából készítették boraikat: zenit, chardonnay, portugieser, leányka és olaszrizling. Később bővült a területük, jelenleg 4 hektár területen gazdálkodnak, szőlőfajtáik kiegészültek a cabernet sauvignon, kékfrankos, pinot noir és hárslevelű fajtákkal. A pince riolittufába vájt, amely kiválóan alkalmas vörös- és fehérboraik érlelésére, melyeket hagyományos úton állítanak elő.
Ezekből a nagyszerű nedűkből készült válogatást kóstolhatják meg azok, akik ellátogatnak a Miskolci Szimfonikus Zenekar Kastély-szerenád koncertjére. Emellett természetesen alkoholmentes italok is rendelkezésre állnak majd.

Keretbe Kastélyszerenád-koncert
2020. augusztus 22. (szombat) 19:00
borkóstoló: 18:00 órától a Palmetta Pincészet Jóvoltából
ESŐNAP: augusztus 23. (vasárnap)
Edelény, L’Huillier-Coburg kastély, kastélyudvar
Kastélykoncert
Műsor:
Haydn: D-dúr (Hornsignal) szimfónia,N.31.
Mozart: Esz-dúr kürtverseny, K.417.
Beethoven: Wellington győzelme szimfónia (Csataszimfónia)
Miskolci Szimfonikus Zenekar
Kürt: Nagy Miklós
Vezényel: Antal Mátyás


Jegyek csak a koncertre 1900 forintért, borkóstolóval egybekötve 2600 forintért válthatóak!

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!