Ugrás a tartalomra

Egymást érik a teltházas koncertek - A Miskolci Szimfonikus Zenekar jubileumi évada pezsgő komolyzenei életet hozott a városba

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. február 08. csütörtök 10:40
A zenekarral a fővárosban, Kaposváron és Egerben is találkozhatnak februárban a zenekedvelők, de a szimfonikusok mégis csak a miskolci koncerteket várják leginkább.

Az ünnepi évad 2024-es, második fele máris három, sőt, négy teltházas koncerttel indul. Mindössze néhány nap telt el a február 5-i szimfonikus bérletes koncert óta, amelyen teltház várta a Virtuózok abszolút győztesét, Lugosi Dániel Alit és az est olasz karmesterét, Lorento Castriota Skanderbeget, máris itt a következő fellépés, amely ezúttal a kicsiknek kínál felhőtlen szórakozást. A február 11-i dupla Ciróka koncert ugyancsak teltházas, mint ahogy a Valentin-napi Gershwin-est is Tóth Verával és Kovács László karnaggyal.

A Görög nővérek

A Yamaha bérlet második előadása a miskolci közönség által már ismert Görög nővérek - Noémi és Enikő - ezúttal is fergeteges zongorajátékával vár. A miskolci szimfonikusokat február 19-én Szabó Sipos Máté vezényli, a felcsendülő zeneművek között természetesen Az állatok farsangja is helyet kapott. Annak, aki egy igazán szórakoztató, farsangi hangulatú komolyzenei bulira vágyik, február 19-én a Művészetek Házában a helye! A bérletek mellett belépőjegyek korlátozott számban még kaphatóak, és várhatóan néhány napon belül el is kelnek.

Horti Lilla

A közelgő tavasz is különleges komolyzenei csemegéket kínál. Richard Wagner volt a romantikus német színpad legjelentősebb, legnagyobb hatású muzsikus-személyisége, akinek művészetében a század gondolatvilága egyesült a múlt eszményképeivel, nem kevésbé a hagyományok erejével. Mindezt átélheti a miskolci közönség is, a március 7-i Wagner-esten, melyen hallhatóak a Lohengrin, a Tannhäuser, a Walkür, valamint a Trisztán és Izolda részletei. Március 7-én csütörtökön két nagyszerű énekest lát vendégül a Miskolci Szimfonikus Zenekar: Horti Lillát (szoprán) és Kovácsházi Istvánt (tenor). A Zenekart ezúttal Kovács János vezényli. 
 

További hírek

Olvasnivaló