Ugrás a tartalomra

Flashmobbal lepte meg a helyieket a Miskolci Mazsorett Együttes

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. szeptember 04. péntek 15:52
Nagy sikert aratott a Miskolci Mazsorett Együttes csütörtök délutáni, belvárosi flashmobja, amellyel a nagymúltú művészeti együttes a mazsorett műfaj szépségeire szerette volna ráirányítani a figyelmet. 
Fotó: Végh Csaba

A Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft. (MKK) közleménye felidézi, a Miskolci Mazsorett Együttes 1984-es megalakulása óta meghatározó szereplője a város közéletének, több generáció örömét lelte már ebben a mozgásművészeti formában. Megalakulásakor az országban is az elsők között volt a műfaj népszerűsítésében, fesztiválok szervezésében, külföldi kapcsolatok kialakításában. 

Világbajnoki és Európa bajnoki címek, országos versenyeken elért aranyérmek és dobogós helyezések jelzik munkájuk sikerét. A csapat közel száz tagot számlál, a legkisebbek 4, a legnagyobbak 25 évesek. Nyolc csoportban, öt korosztályos bontásban folynak az edzések heti rendszerességgel. 

- A sport különlegessége abban rejlik, hogy a lányok bottal és zászlóval is dolgoznak; a balett, a modern tánc és a társas tánc alapjait is elsajátítják. A műfaj nemcsak a gyerekek tánctudását fejleszti, hanem a koncentrációs képességét is. Szép testtartást nyújt, javítja a ritmusérzéket, erősíti az izomzatot, fejlődik a testkoordináció – írják.

Majorette flashmob a belvárosban - Végh Csaba képgalériája


Az Európa-bajnok táncosokkal, dobogós eredményekkel, előkelő szereplésekkel büszkélkedő csapat már négy éves kortól várja azokat, akik szívesen megtanulnák ennek az elegáns, nőies sportnak az alapjait. 

A Miskolci Mazsorett Együtteshez csatlakozni lehet az Ifjúsági és Szabadidő Házban. Bővebb információt kaphatnak Horváth Szandra kulturális szervezőtől, a horvath.szandra@ifihazmiskolc.hu e-mail címen.

További hírek

Olvasnivaló