Ugrás a tartalomra

Forgalmas út újul meg Miskolcon

Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2023. június 24. szombat 08:50
Hamarosan elkezdődhet a Miskolctapolcai út felújítása, a beruházásra több mint 400 millió forintot nyert el az önkormányzat.
Fotók: Juhász Ákos

A Miskolctapolcára vezető úton egész évben szinte reggeltől estig nagy a forgalom. Nyáron pedig még több autó jár erre. Az aszfalt azonban több helyen hosszú évek óta rossz állapotban van. Miklós Viktor, a polgármesteri hivatal Pályázati főosztályának vezetője felidézte, hogy legutóbb a kétezres évek elején voltak felújítások itt, és régóta tervezik a beruházást.

A munka napokon belül megkezdődik, és év végére el is kell készülni vele. A több részből álló projektben összességében több mint két kilométer útszakaszt újítanak fel, a beruházás értéke meghaladja a 400 millió forintot. Ezt uniós forrásból fedezi a város, egy elnyert pályázatnak köszönhetően.

A főosztályvezető elmondta azt is, hogy hamarosan közzéteszik, milyen útlezárások és sávszűkítések várhatók az érintett szakaszokon.

Rámutatott, hamarosan zárul a Miskolctapolcai őspark fejlesztése. Mivel ide nagy teherautók jártak, ezért az útfejlesztéssel meg kellett várni a beruházást.

- Tavaly nyár végén írtunk ki egy közbeszerzési eljárást a kivitelezésre vonatkozóan, ami négy részt tartalmazott: a Miskolctapolcai út felújítását az egyetemi kereszteződéstől egészen az Iglói utcáig. A második rész magát az Iglói utcát, a harmadik pedig a Csabai és a Fagyöngy utca felújítását. A közbeszerzések sikeresen lezajlottak, megkötöttük a kivitelezésre vonatkozó szerződéseket, és átadtuk a munkaterületet. Legkésőbb 1-2 héten belül elkezdődik a négy útszakasz felújítása - tudatta.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!